1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Efterlängtat boksläpp av hjärteprojekt

Söndagen den 16 februari blir det fest på Brösarps konsthall. Då firar nämligen författaren Ingrid Jönsson från Norra Björstorp en efterlängtad release.
Barn- och ungdomsboksförfattaren Ingrid Jönsson är aktuell med inte mindre än tre nya böcker: ”Månbåten”, ”Sonjas verkstad - Frökens Amazon” och ”Edgar blir hjälte”. Inspiration till vad hunden Edgar kan hitta på med i Ingrids berättelser kan hon numera hämta på nära håll. ”Vi har skaffat hund! En liten busig bichon havanais som heter Elsie och är fyra månader gammal.”
Foto: Hannah Andersson

”Månbåten” är Ingrids hjärtebarn. En ungdomsbok hon haft i tankarna ända sedan 1993 när hon reste till Moçambique första gången.

”Månbåten” handlar om två flickor. Anabela som bor i Moçambique och Isabella som flyttar dit från Sverige. Med boken vill Ingrid spegla hur det kan vara att leva som ung tjej i tredje världen.

– Halva behållningen från försäljningen av boken kommer jag att skänka till biståndsorganisationen Föreningen För Barnens Bästa och alla som vill är välkomna på releasefesten den 16 februari klockan 14-16. Litteraturpedagog Karna Nyström kommer att leda samtal om boken på scenen och Daniel Gustafsson från Barnens Bästa kommer för att berätta om föreningens arbete.

Söndagen den 16 februari är det releasefest för Månbåten, en spännande berättelse om vänskapen mellan två flickor och om rätten att få vara den man är.

Men Månbåten är inte den enda boken som Ingrid är aktuell med. I dagarna släpper hon ytterligare två! Fjärde boken om populära bokhunden Edgar, ”Edgar blir hjälte” och första delen i en alldeles ny bokserie ”Sonjas verkstad - Frökens Amazon”.

”Bokhunden Edgar blir hjälte” är fjärde delen i serien om den charmiga hunden Edgar. Böckerna är illustrerade av Anna Westin.

Båda böckerna vänder sig till barn i åldrarna 6-9 år. Med Sonjas verkstad vill Ingrid erbjuda biltokiga barn en lättläst bokserie.

– Jag jobbar själv som lärare och har saknat böcker att sätta i händerna på mina motorintresserade elever.

Del två och tre av Sonjas verkstad är redan klara med planerad utgivning juli 2020 och januari 2021.

En finurlig berättelse om vänskap i bilverkstan är vad Ingrid Jönsson bjuder läsarna på i ”Sonjas verkstad - Frökens Amazon”.

Till helgen blir det som sagt releasefest men redan nästa torsdag, den 13 februari klockan 13-14, gör Ingrid ett författarframträdande på Brösarps bibliotek.

– Då kommer jag att prata om arbetet bakom Månbåten men också om skrivande i allmänhet.

Ingrid är nämligen inte bara författare och lärare för barn, utan även skrivpedagog. 27-28 juni bjuder hon in till grundkurs, 1-2 augusti till manuskurs, med fokus på skrivande för barn och unga.

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Simrishamn

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

När vårens planerade resor ställdes in valde Sanna Töringe att satsa på sin butik. Nu finns ett koncentrat av italienska aromer i hennes österlenträdgård.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.