1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Eljaröd satsar på vintage- och designhelg

Fransk sifon och svenska vinglas från 30-talet på bricka av Jytte Olsson Design är exempel på vad man kan hitta hos Köpmangården i Eljaröd under vintage- och designhelgen.
Foto: Jytte Olsson

I samband med Degeberga Antik- & Samlarmarknad, som hålls den 21 och 22 juli, händer det också mycket i Eljaröd, där många verksamheter håller dörrarna öppna.

Köpmangården i den före detta lanthandeln mitt i byn har vintage- och designhelg med kafé. Sofie von Mentzer och Sören Isaksson säljer delar av sina vintagesamlingar, huvudsakligen från mitten av 1900-talet. För den som är mer intresserad av nutida design går det att träffa Caroline Bjurman Holgersson, som under namnet My Kin bland annat formger väskor, tavlor och necessärer, samt keramikern Heidi Hirengen och designern Jytte Olsson, som visar sina inredningsprodukter. Öppet lördag klockan 10–18 och söndag klockan 10–16.

Samtidigt pågår två loppisar i byn. Dels hos Gurkan i funkishuset och dels på Joakim Olssons gårdsplan mitt emot Köpmangården, där det är öppet klockan 11–14 båda dagarna.

Galleri Stattin har vernissage den 21 juli klockan 14–17 av utställningen ”På mitt sätt”, akryl-målningar av Susan Malmsten. Utställningen fortsätter i ytterligare fem dagar och är då öppen klockan 12–17.

Galleri Ull & Lera har öppen verkstad. Anmari Mårtensson får inspiration i naturen och i litteraturen. Många dikter återföds i ett stengodsfat eller i en tovad bild.

Spettkaksbageriet i den gamla skolan vid kyrkan har också öppet denna helg. Här kan man̊ se hur man gör spettkakor.

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.