1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

En föreställning om drömmar

Simrishamns Riksteaterförening har bjudit in Ölands Dramatiska Teater med föreställningen ”Måntornet” till Sankt Olofs Medborgarhus den 14 mars.
Måntornet handlar om Sindre som hellre drömmer om att ta sig till månen än spelar fotboll.

En liten teaterpärla kommer till Sankt Olofs Medborgarhus den 14 mars i form av ”Måntornet” med Ölands Dramatiska Teater.

Vem bestämmer över dina drömmar? Bara du och drömmarna är fria och alldeles dina egna. Med dockor, rörelse och musik berättas historien om Måntornet, en poetisk, humoristisk, lagom ömsint och spännande för de små.

Måntornet handlar om Sindre som hellre drömmer om att ta sig till månen än spelar fotboll. Han ber om hjälp hos den levande kanonkulan på cirkusen, astronauten och byggmästaren, men ingen kan hjälpa Sindre. Så han bygger ett torn själv av grenar som når högt över trädtopparna. Till slut når han Månen, en måndrake, som en flicka byggt. Tillsammans delar de samma dröm och i morgon ska de dit, till månen tillsammans.

Föreställningen vänder sig till 2–5 åringar och deras medföljare. Den ges klockan 14.00 och biljetter kan förköpas på Bokvaruhuset eller förbokas Simrishamns riksteaterförenings hemsida. Föreställningen ingår i Kulturkullerbyttan.

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Musik

Spontana musikaliska äventyr skänker tröst

Spontanmusik har blivit kyrkomusikern Nadja Erikssons sätt att nå ut i coronatider. Hon tänker att musiken har en läkande kraft och skänker en välbehövlig glädje.

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.