unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

En föreställning om drömmar

Simrishamns Riksteaterförening har bjudit in Ölands Dramatiska Teater med föreställningen ”Måntornet” till Sankt Olofs Medborgarhus den 14 mars.
Måntornet handlar om Sindre som hellre drömmer om att ta sig till månen än spelar fotboll.
Måntornet handlar om Sindre som hellre drömmer om att ta sig till månen än spelar fotboll.

En liten teaterpärla kommer till Sankt Olofs Medborgarhus den 14 mars i form av ”Måntornet” med Ölands Dramatiska Teater.

Vem bestämmer över dina drömmar? Bara du och drömmarna är fria och alldeles dina egna. Med dockor, rörelse och musik berättas historien om Måntornet, en poetisk, humoristisk, lagom ömsint och spännande för de små.

Måntornet handlar om Sindre som hellre drömmer om att ta sig till månen än spelar fotboll. Han ber om hjälp hos den levande kanonkulan på cirkusen, astronauten och byggmästaren, men ingen kan hjälpa Sindre. Så han bygger ett torn själv av grenar som når högt över trädtopparna. Till slut når han Månen, en måndrake, som en flicka byggt. Tillsammans delar de samma dröm och i morgon ska de dit, till månen tillsammans.

Föreställningen vänder sig till 2–5 åringar och deras medföljare. Den ges klockan 14.00 och biljetter kan förköpas på Bokvaruhuset eller förbokas Simrishamns riksteaterförenings hemsida. Föreställningen ingår i Kulturkullerbyttan.

Läs mer

Efter Scen Österlen – nu fortsätter teaterdrömmen

Simrishamn

Efter Scen Österlen – nu fortsätter teaterdrömmen

Förmedla historier, uttrycka sig på scen och möta publiken. Efter att ha vuxit ur Scen Österlen tar nu Dahlia Momiyama, Hugo Ask och Greta Åkerberg nästa stora steg för att förverkliga drömmen och ett liv på scen.

Tipspromenad med vinstchans

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Ingen Krämarmarknad i år

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Årets pristagare utsedda

Pris

Årets pristagare utsedda

Världsgitarristen och vitemöllingen Göran Söllscher, Simrishamns karateklubb och konstnärliga ledarna för Scen Österlen, Tove och Carl-Johan Wåhlin, är årets tre pristagare när kommunen delar ut ett kulturpris, ett idrottspris och ett föreningsledarstipendium.