1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

En magisk resa från Skillinge ut i världen

Det är svårt att tänka sig en sommar utan magikern Malin Nilsson på Skillinge teater. Så givetvis är hon tillbaka även i år, som vanligt tillsammans med nära kollegan Markus Zink. Den här gången går de rakt på extranumren.
Malin Nilsson är född och uppvuxen på Österlen men bor numera i Malmö, när hon inte är ute på turné runt om i världen. På scen låter hon sina extroverta sidor blomma ut. Hon är en effektiv och fascinerande publikdomptör. Fingerfärdigheten och det teatrala uttrycket är hennes signum.
Foto: Michael Nilsson

Sedan Malin Nilsson för 14 år sedan drog till Hollywood för att för första gången pröva sina magiska vingar utanför Sveriges gränser har världen tagit emot henne med öppna armar.

I vintras var hon ute på sin tredje Australienturné tillsammans med trollerikollegan Charlie Caper och på de tyska scenerna är hon sedan länge en återkommande och prisad artist. Senare i år framträder hon på en kryssning mellan London och Sankt Petersburg för att därpå ge sig ut på en Englandsturné.

Men för stunden är hon tillbaka på Österlen för att som vanligt gästspela några kvällar på Skillinge teater med parhästen Markus Zink.

– Vi har jobbat ihop i elva år. Jag träffade honom på en teaterfestival i södra Tyskland 2007 och tänkte först lite arrogant att eftersom jag inte kände till honom var han förmodligen inte så speciell. Jag hade ju redan mina idoler. Men så såg jag hans föreställning, och det var trolleri på en helt annan skala. Jag blev helt tagen.

Sedan dess har de samarbetat i många olika sammanhang och har en särskild dynamik som hela tiden vidgar möjligheternas gräns.

Malin Nilsson ser deras shower mer som konserter än teaterföreställningar. Det finns ingen handling som driver det hela framåt. I stället är det estetiken och artisterna själva som utgör den röda tråden som binder samman numren.

Markus Zink är naturligtvis med även i årets sommarföreställning på Skillinge teater.
Foto: Michael Nilsson

Årets föreställning, som spelas den 24–29 juli med en extraföreställning den 31 juli, blandar välkända och uppskattade illusioner med nya trick. Den kan ses som en fortsättning på fjolårets tioårsjubileum och har fått tillägget ”special edition”.

Om jubileet bestod av de största hitsen bjuder de nu på extranumren.

– Den här föreställningen är byggd av allt det där vi gör när publiken vill se lite mer. Sedan är det också den första showen vi har gjort där Markus inte är naken. Det kanske någon tycker är bra, medan någon annan blir besviken, säger Malin Nilsson.

Hon sitter med en kopp cappuccino under ett parasoll utanför teaterns entré. Inom loppet av några få minuter kommer det fram flera personer och hälsar henne hjärtligt välkommen tillbaka till trakten. Hon vet mycket väl vilka alla är och växlar glatt några ord med var och en.

Det var ju här allting en gång började. På Skillinge teater fick en ung Malin Nilsson sin första chans att utföra magi på en scen. Hennes pappa var med och byggde teatern, och i nedre tonåren extrajobbade hon själv där som städare.

Inspirerad av pappan, som var amatörtrollkarl och på sin lediga tid byggde illusionsnummer i källaren, blev Malin Nilsson tidigt intresserad av magi, vilket den dåvarande teaterledningen snappade upp.

– Här har jag både blivit förlåten och hyllad och fått massor av tips och idéer av alla som har rört sig i huset. Det betydde mycket att teatern gav mig det förtroendet och satsade på en så pass liten kulturgenre.

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Simrishamn

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

När vårens planerade resor ställdes in valde Sanna Töringe att satsa på sin butik. Nu finns ett koncentrat av italienska aromer i hennes österlenträdgård.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.