1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

En medalj av varje valör

När Petra Damm återvände hem till Sverige, efter europeiska mästerskapet i armbrytning i Grekland, var det med en medalj av varje valör kring halsen.
Både guld och silver i masterklassen, och bronsmedalj i seniorklassen, lyckades Petra Damm kamma hem i europeiska mästerskapet i armbrytning som ägde rum i mitten av maj i Loutraki, Grekland.

Petra Damm bor i Stockholm men har hjärtat i Simrishamn och kommer ”hem” så ofta hon får chansen. Armbrytningen provade hon för första gången på Wellnez i Simrishamn.

Redan i svenska mästerskapet som ägde rum i början av mars i år kammade Petra hem två guldmedaljer i masterklassen och två brons i seniorklassen.

– Det är klart att jag åkte till EM med målsättningen att ta medalj där också, men med det tuffa motståndet trodde jag inte att det skulle gå.

Europamästerskapet ägde alltså rum i Loutraki i Grekland, den 17-22 maj.

– Vi reste med ett lite mindre team från Sverige i år jämfört med förra året, totalt var vi 26 personer, berättar Petra. Gemenskapen i gruppen är jättebra, alla stöttar varandra i såväl med- som motgång.

I Petras fall var det medgång som gällde.

– Jag lyckades knipa både guldmedalj för vänster arm och silvermedalj för höger arm i masterklassen. Dessutom tog jag ett överraskande brons i seniorklassen, vänster arm!

Bedriften är imponerande, inte minst med tanke på att Petra bara sysslat med sporten i två år.

– Det är inte fy skam för ett andra EM, medger Petra ödmjukt. Ärligt talat så har det nog inte riktigt sjunkit in än, säger hon.

Däremot är siktet redan inställt på nästa utmaning.

– Jag kommer att starta i världsmästerskapet i Rumänien som äger rum i slutet av oktober. För landslaget i två masterklasser och eventuellt även någon klass i senior. Dessutom har jag blivit inbjuden till en supermatch i Tyskland några veckor innan VM. Det ska väldigt bli kul att få prova på!

Läs mer

Kivik

Glada barn på museet

Lördagen den 1 augusti äger arrangemanget ”Glada barn på Kivik” rum för andra gången i sommar. Under dagen ges det till exempel möjlighet för barn att leka och pyssla på Barnens museum som är öppet klockan 11-16. Fri entré för alla barn under 12 år. Bakom aktiviteten står Kiviks Museum i samarbete med Kiviks Turism och Engelholmsglass.

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Visning av årets lökodling

Eva Fristedt från ”Narciss och tulpan” visar årets lökplantering i Österlens museums trädgård. Eva ger även råd och tips kring lökodling. Lördagen den 9 maj klockan 11 och klockan 13. Fri entré. Vid Österlens museum i Simrishamn.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.