unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Erfaren kock startar eget

Sedan den förste mars är det Abdulmannan Ahmad som, tillsammans med sin fru Lamia Nakama, mättar de hungriga gästerna på Borrby pizzeria och restaurang.
Den grillade kycklingen är ny på menyn. Nytt är även de generösa öppettiderna. Sedan början av mars är det Ali Mrashi, Lamia Nakama och Abdulmannan Ahmad som möter gästerna på Borrby pizzeria och restaurang.
Den grillade kycklingen är ny på menyn. Nytt är även de generösa öppettiderna. Sedan början av mars är det Ali Mrashi, Lamia Nakama och Abdulmannan Ahmad som möter gästerna på Borrby pizzeria och restaurang.
Foto: Hannah Andersson

Till sin hjälp med beställningarna har de även sonen Ali Mrashi.

Abdulmannan Ahmad har lång erfarenhet från branschen.

– Jag började jobba på restaurang redan när jag var femton år gammal, berättar han.

Under tio års tid drev han egen restaurang i hemlandet Syrien.

För bara ett år och två månader sedan kom han till Sverige. Men det var Lamia som kom hit först.

– Jag kom till Sverige redan 2014, berättar hon.

I väntan på att få göra sin fru sällskap i Sverige bodde Abdulmannan i Turkiet. Och jobbade; på restaurang såklart!

Hjälp att starta eget företag i Sverige har paret fått av Kalle Spetz, som är projektledare, och Ammar Zakaria, som är projektassistent för Talenterna, en förening som arbetar för att utbilda, matcha och coacha nyanlända i steget ut på arbetsmarknaden.

– Det var när vi studerade SFI på missionshuset i Skillinge som vi träffade Ammar och Kalle, berättar Lamia. De hjälpte oss att hitta jobb.

I somras arbetade paret på Skillinge Hamnkrog, men de bor i Borrby och när möjligheten att ta över restaurangen i Borrby kom upp, tog de tillfället.

– Jag hade en önskan om att driva en egen restaurang igen och vi vill så gärna bidra med vad vi kan till samhället, säger Abdulmannan.

En satsning som de tidigt bestämde sig för att göra, var att utöka öppettiderna. Restaurangen är öppen måndag-torsdag klockan 10.00-22.00, fredag-lördag klockan 10.00-24.00 och söndag klockan 11.00-22.00.

På menyn står förutom olika pizzor, även hamburgare, kebab, falafel, sallader och grillad kyckling.

– I framtiden vill vi gärna komplettera menyn med några syriska rätter. Och grillad fisk!

Läs mer

Fototävling för ungdomar

Simrishamn

Fototävling för ungdomar

Under augusti anordnar Skillinge Leje med stöd av Skillinge Bildforum en fototävling för barn och ungdomar. 12-åriga Matilda Bergström tänker delta och har redan bestämt vad hon ska köpa för prispengarna om hon kammar hem tävlingen.

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Krogliv

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Det är inte underligt att tycke uppstår, när det libanesiska och italienska köket möts på ett vackert Österlen. Denna på pappret annorlunda men i munnen välsmakande kombination erbjuds från och med i sommar på Rikstolvans krog i Järrestad.

Musikkväll med Jazzit

Skillinge

Musikkväll med Jazzit

Gärsnäs församling bjuder under sju onsdagskvällar i sommar in till musikprogram. Onsdagen den 22 juli klockan 19.00 spelar Jazzit, ett “nygammalt” Österlenband. I eller i anslutning till Skillinge Kapell beroende på väder. Arrangören följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tänk på att hålla avstånd.

Strandkiosk i ålaboden

Nyöppnat

Strandkiosk i ålaboden

Ica Supermarket Klockareboden, med butik i Borrby, nysatsar på flera olika plan just nu. En sommaraktuell del av satsningen är kiosken vid Borrby strand som sätter guldkant på strandhänget.

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Gärsnäs församling öppnar café

Skillinge

Gärsnäs församling öppnar café

Torsdagen den 18 juni klockan 11 öppnar Gärsnäs församling Kapellgårdens café på Skillinge. Caféet ligger i anslutning till Skillinge kapell. På menyn står kaffe, te, läsk, glass, kakor och mackor. Kapellgårdens café kommer att vara öppet torsdag-söndag klockan 11-16 under sommaren.