Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Erfaren kock startar eget

Sedan den förste mars är det Abdulmannan Ahmad som, tillsammans med sin fru Lamia Nakama, mättar de hungriga gästerna på Borrby pizzeria och restaurang.
Den grillade kycklingen är ny på menyn. Nytt är även de generösa öppettiderna. Sedan början av mars är det Ali Mrashi, Lamia Nakama och Abdulmannan Ahmad som möter gästerna på Borrby pizzeria och restaurang.
Den grillade kycklingen är ny på menyn. Nytt är även de generösa öppettiderna. Sedan början av mars är det Ali Mrashi, Lamia Nakama och Abdulmannan Ahmad som möter gästerna på Borrby pizzeria och restaurang.
Foto: Hannah Andersson

Till sin hjälp med beställningarna har de även sonen Ali Mrashi.

Abdulmannan Ahmad har lång erfarenhet från branschen.

– Jag började jobba på restaurang redan när jag var femton år gammal, berättar han.

Under tio års tid drev han egen restaurang i hemlandet Syrien.

För bara ett år och två månader sedan kom han till Sverige. Men det var Lamia som kom hit först.

– Jag kom till Sverige redan 2014, berättar hon.

I väntan på att få göra sin fru sällskap i Sverige bodde Abdulmannan i Turkiet. Och jobbade; på restaurang såklart!

Hjälp att starta eget företag i Sverige har paret fått av Kalle Spetz, som är projektledare, och Ammar Zakaria, som är projektassistent för Talenterna, en förening som arbetar för att utbilda, matcha och coacha nyanlända i steget ut på arbetsmarknaden.

– Det var när vi studerade SFI på missionshuset i Skillinge som vi träffade Ammar och Kalle, berättar Lamia. De hjälpte oss att hitta jobb.

I somras arbetade paret på Skillinge Hamnkrog, men de bor i Borrby och när möjligheten att ta över restaurangen i Borrby kom upp, tog de tillfället.

– Jag hade en önskan om att driva en egen restaurang igen och vi vill så gärna bidra med vad vi kan till samhället, säger Abdulmannan.

En satsning som de tidigt bestämde sig för att göra, var att utöka öppettiderna. Restaurangen är öppen måndag-torsdag klockan 10.00-22.00, fredag-lördag klockan 10.00-24.00 och söndag klockan 11.00-22.00.

På menyn står förutom olika pizzor, även hamburgare, kebab, falafel, sallader och grillad kyckling.

– I framtiden vill vi gärna komplettera menyn med några syriska rätter. Och grillad fisk!