1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Näringsliv

Fest för att fira företagarna

Fredagen den 8 mars äger Tomelilla Näringslivsbankett rum. ÖM har pratat med Arne Sahlin, ordförande i Företagarna Tomelilla som arrangerar kvällen i samarbete med kommunen. Vi har även intervjuat de tre nominerade för det prestigefyllda priset Årets företagare.
Arne Sahlin ordförande i Företagarna Tomelilla och hedersordförande Lars Carlstedt ser fram emot årets näringslivsbankett i Tomelilla.

Varför bjuder ni in till en företagarkväll?

– Anledningarna till att vi bjuder in till Näringslivsbankett är flera, främst är det för att dela ut en rad utmärkelser inom näringslivet. Att dela ut dem under "bankettform" ger en feststämning kring själva utdelandet, samtidigt är det ett tillfälle att träffas på ett trevligt och avslappnat sätt, att knyta kontakter och skapa relationer.

Berätta om priserna som delas ut.

– Företagarna Tomelilla delar ut tre utmärkelser. Årets Handlare, Årets Företagare och Årets Unga Företagare. För att bli nominerad till det sista priset får mottagaren fylla max 30 år det år utmärkelsen avser. Utöver Företagarnas priser delas en rad andra priser ut. Tomelilla kommun delar ut Årets Entreprenör och Årets Landsbygdsföretagare. Nyföretagarcentrum delar ut Årets Nyföretagare och Bollerups Lantbruksgymnasium delar ut Årets Bästa UF-Företag.

Vad kommer kvällen mer bjuda på?

– Utöver själva utdelandet av utmärkelserna, presentation av de nominerade och vinnarna, som sker löpande under kvällen, bjuder kvällen på trerätters middag. Hela kvällen står PHIX för musikunderhållningen och bandet spelar ända fram till klockan 01.00 så det finns goda utsikter för dans efter middagen.

Vem vänder sig kvällen till?

– Kvällen riktar sig till alla som på något vis har intresse i näringslivet inom Tomelilla kommun.