1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Figaro på Drakamöllan

För elfte året i rad blir det operaföreställningar i Drakamöllans backar under midsommarhelgen.
Guido Paevatalu och hans guidOpera, svarar för en uppsättning med gräddan av operasångare och musiker.
Foto: Henrik Schurmann

I år utvidgas evenemanget dessutom med en rad spännande samtal från scenen med författare, filmskapare, konstnärer innan det blir dags för en stor operafest där Susanna får sin Figaro i Mozarts klassiska opera "Figaros bröllop".

Guido Paevatalu och hans guidOpera, svarar för en uppsättning med gräddan av operasångare och musiker.

Festivalen inleds på midsommardagen med samtal från scenen med den danske politikern Mogens Lykketoft, tidigare utrikesminister och ordförande i FN:s generalförsamling och Mette Holm, journalist och författare. Utgångspunkten är deras bok ”Du store verden”, som till stora delar har skrivits på Drakamöllan.

Det norska författarparet Linn Ullman och Niels Fredrik Dahl och konstnären Staffan Nihlén medverkar också, samt Jan Sigurd, Piratenpristagare, författare och musiker som berättar om sin nya bok om Piraten.

Håkan Wallander, professor i markekologi, China Åhlander, Guldbaggebelönad filmproducent och Fredrik Boklund, regissör finns också bland gästerna.

Läs mer

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Sydöst

Dags för Hästrundan i helgen

Skåne. I dagarna tre blir det en blandning av prova på aktiviteter, öppna hus, föreläsningar, utställningar, med mera. Aktiviteter för både barn och vuxna. Evenemanget är ett samarbete mellan Föreningen Hästrundan, hästföretag och föreningar i Sydöstra Skåne samt Destination Häst.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.