1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Flärdfull kväll med gemenskapen i fokus

Snittar, bubbel och goodiebags väntade Simrishamns seniordamer när de blev bjudna på kvällsevent i klädbutiken Lindex.
Butikschef Iréne Johansson välkomnade Simrishamns seniordamer in i den kvällsöppna butiken.
Foto: Hannah Andersson

En halvtimme efter stängning öppnade Lindex i Simrishamn åter dörrarna för ett speciellt inbjudet gäng; stadens seniordamer. Damerna har för vana att träffas för att äta en gemensam lunch första måndagen varje månad på Hotel Svea. Den här gången var deras gemensamma aktivitet förlagd till kvällstid.

– Målet med kvällen är att mötas och ha kul tillsammans. Det här är ett ypperligt tillfälle att vidga sin bekantskapskrets, säger Anita Brännvall, initiativtagare till träffen som brinner för att motverka ensamhet bland äldre.

images3 bilder
enlarge
Bildspel

Kvällen inleddes med trivsamt mingel. Butikschef Iréne Johansson gladdes åt besöket.

– Vi tar gärna emot grupper som vill komma på event hos oss! En annan service vi har, som inte alla vet om, är att vi erbjuder en kostnadsfri timme med personal shopper.

Modetips stod även på schemat för de besökande seniordamerna eftersom det inte bara var butiken, utan även dess personal, som stod till deras förfogande för kvällen.

Annika Hägg bjöd på stiltips med fokus på olika kroppsformer. Åsa Persson guidade i djungeln av BH-modeller och Lina Jönsson bjöd in till en särskilt önskad aktivitet; sminkning av en av damerna.

– Det här ska bli spännande, konstaterade Lise-Lott Åkesson som ställde upp som modell och fick slå sig ner på en stol vid sminkavdelningen. Damerna kunde sedan följa hur Lina, som är utbildad stylist, med van hand sminkade Lise-Lott medan hon gav tips och svarade på frågor.

Efter Linas sminkskola avrundade damerna kvällen med lite shopping.

– Det är skönt att kunna titta runt i lugn och ro, säger Helen Malmberg som botaniserar i sminkutbudet tillsammans med Gunilla Dahlquist.

– Men det största värdet med den här typen av event är helt klart det sociala! konstaterar Gunilla.