1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nostalgitripp på Skillinge Teater

För fjärde gången bjuder Karin Bergquist och Harald Leander in till fartfyllda föreställningar tillsammans med Salongsorkestern. En nostalgitripp med swing, sweet och schlager utlovas i årets föreställning ”På återseende”.
Harald Leander och Karin Bergquist som sångglada musikturister i sommarens uppsättning på Skillinge Teater.
Foto: Niclas Bomgren

Med hjälp av den musikaliska världskartan från 1925-1945 ger sig musikturisterna Karin Bergquist och Harald Leander ut på en nostalgitripp. Både kända resmål och nya upptäckter utlovas av reseledarna i Salongsorkestern. Resenärerna kommer att starta i Skåne för att sedan ta sig runt i världen via olika länder som bland annat Danmark, Spanien, Japan och USA.

– Publiken kommer att få följa med på resan genom länderna via musiken, säger Karin Bergquist.

Musiken är hämtad från 1920-1940-talen och består av dans- och filmmusik samt jazz och schlager. Tillsammans står Karin Bergquist och Harald Leander för dramaturgi, regi, agerande och texter medan Salongsorkestern står för bland annat musikval och arrangemang.

– Harald skriver fantastiska manus och det kommer att vara mycket humor, säger Karin Bergquist.

Samarbetet startade redan år 2010 och tillsammans har de tidigare gjort tre föreställningar som spelats för fulla hus på bland annat Skillinge Teater, Ystads Teater och Nöjesteatern i Malmö. Den fjärde produktionen ”På återseende” har premiär på Skillinge Teater den 18 augusti klockan 19.00 och spelas även den 19 augusti klockan 15.00 och 19.00. Genom årens föreställningar har de arbetat upp ett tilltal till publiken under föreställningarna och Karin Bergquist ser fram emot att möta publiken på nära håll igen.

– Vi är båda perfektionister och vill ge publiken det bästa möjliga.

Tillsammans utlovar de en resa fylld med glada överraskningar och oväntade strapatser med den bästa musiken som resesällskap.

Text: Rebecca Nordh Schönbeck

Bild. Niclas Bomgren

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.