1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Föreläsningsvår med resor i tid och rum

Efter ett kort juluppehåll är det nu dags för de populära föredragskvällarna på Tommarps bygdegård, i Östra Tommarps Föreläsningsförenings regi, att dra igång igen. Vårens program bjuder på välkända, lokala profiler som bjuder åhörarna på resor både i tiden och runt jorden.
Avslutar föreläsningsvåren, torsdagen den 26 mars, gör ordkonstnären Björn Ranelid med ”Jag skänker dig mina vackraste ord - Jag ämnar färdas med min kropp och själ genom mina böcker”.

Enligt Kanal 5 har hon Sveriges mest smittande skratt och hon vet mer om Simrishamns historia än de flesta andra. Ingen mindre än Lena Alebo, museichef och berättare, startar föreläsningsterminen i Tommarp torsdagen den 16 januari klockan 19.00. Lena kommer att prata om ”Kvinnorna från Österlen – rösträttskvinnor, bondmorer, fiskarhustrur med flera”.

Lena Alebo, museichef och berättare, inleder föreläsningsvåren i Tommarp. Alla föredrag ges på Tommarps Bygdegård. Begränsat antal platser. Ingen förbokning.

Helen och Tommy Rosberg, lärare respektive egen företagare, packade sina resväskor i slutet av 2016 för att förverkliga sin dröm, att resa jorden runt i 6 månader. Torsdagen den 30 januari reser paret från Skåne Tranås till Tommarp för att bjuda på ”Vårt stora äventyr – bilder och prat jorden runt”.

Tommy och Helen Rosberg förverkligade sin stora dröm när de reste jorden runt under sex månader. Den 30 januari kommer de till Tommarps Bygdegård.

En man som tar humor på största allvar är Henrik Widegren, läkare och medlem i panelen i SVT:s ”Fråga Lund”, men även låtskrivare och artist. Henrik har studerat hur skratt och glädje påverkar vår hälsa. Med sig till bygdegården den 13 februari tar han också gitarren.

”Skratt – Inget man skojar bort!” menar Henrik Widegren som gästar Östra Tommarps Föreläsningsförening torsdagen den 13 februari.

Peggy Dicksdotter Hermansson fortsätter på temat ”det goda livet” men med måltiden i fokus, den 27 februari. Peggy är restaurangkock och har en filosofie magister i kostekonomi. Hon ger en lättsam föreläsning om måltider för seniorer.

Den 12 mars gästas föreläsningsföreningen av en revyräv från Ystad. Nils-Gunnar Snygg är trelleborgaren som för snart sex år sen flyttade till Ystad och där fortsatte med det som fyllt en del av hans fritid de senaste 35 åren, nämligen revy och teater.

Avslutar föreläsningsvåren, torsdagen den 26 mars, gör ordkonstnären med sällan skådad svada, författaren Björn Ranelid. ”Jag skänker dig mina vackraste ord” är rubriken för kvällen.

Samtliga föredrag startar klockan 19.00.