Förgyll din höst med ­­julmarknad i sydöst

Simrishamn Artikeln publicerades
Årets julmarknad på Högestad Gods är den 27:e i ordningen. Marknaden äger rum den 16-17 november klockan 10-16, samt 23-24 november klockan 10-16.
Foto: Hannah Andersson
Årets julmarknad på Högestad Gods är den 27:e i ordningen. Marknaden äger rum den 16-17 november klockan 10-16, samt 23-24 november klockan 10-16.

Det lackar mot jul! ­­Visst råder det delade meningar om hur tidigt förberedelserna inför julen bör starta, men tillhör du dem som redan smakat på julmusten och knaprat i dig första burken pepparkakor? Då är det här guiden för dig!

Julmarknad på Högestad

En av säsongens första, och största, julmarknader är klassikern på Högestad Gods. Marknaden bjuder på en spännande mångfald av hantverksprodukter. Julmarknaden äger rum den 16-17 november klockan 10-16, samt 23-24 november klockan 10-16. Entré. Arrangör är Ystad IF Handbollsförening. I samband med marknaden arrangeras i år även två konserter i Högestad kyrka. Konsertbiljetterna säljs i entrén till julmarknaden.

Jul på Glimmeboda

På Glimmebodagården, nära Norra Björstorp, känns historiens vingslag och mysfaktorn är hög. Julmarknaden bjuder på lokala hantverkare och matproducenter. Klockan 14.30 blir det sång och dans runt granen. Tomten delar ut godispåsar till barnen efter dansen. Ljusstöpning, chokladhjul, fiskedamm, lotteri, kaffe och hembakat. Försäljning av julgodis, glögg och grillad korv. Den 16 november klockan 12-16 och 17 november kl 12-16. Fri entré och parkering. Arrangör är Albo Härads hembygdsförening och Brösarps Scoutkår.

Julmarknad på Dungen

Den 24 november klockan 15.00-17.00 har det blivit dags för julmarknad på Dungen vid Gyllebo med försäljning av hantverk och besök av tomten. Kiosken är öppen med försäljning av korv, kaffe och glögg. Arrangör är Gyllebo IF.

Julmarknad Skillinge Teater

Återigen slår Skillinge Teater upp dörrarna för sin uppskattade julmarknad och med fokus på design, hantverk och lokalproducerad mat. Restaurangen håller öppen med fika, espressokaffe, julsmörgås och varm, kryddig glüwein. Julmarknaden tar plats på stora scenen, samt på andra våningen i restaurangen, den 30 november klockan 11-17. Fri entré. Arrangör är Skillinge Teater.

Julstök på Bengtemölla Gård

På vackra Bengtemölla Gård i Brösarp bjuds det in till julmarknad med konsthantverk, varm soppa med bröd, fika och glögg. Självklart gästas julmarknaden även av tomten som bjuder på julgotter. Lördagen den 30 november klockan 10-15. Fri entré, men det kostar en slant att parkera. Arrangör är Brösarps Byagille i samarbete med Brösarps Gästgifveri.

Julmarknad i Ungdomshemmet

Byalaget i Sankt Olof ordnar julmarknad i Ungdomshemmet söndagen den 1 december klockan 13-17. Försäljare, hantverk, kaffeservering och korvgrillning. Klockan 14.30 blir det dans kring granen med efterföljande godisregn för barnen.

Jul på Tjörnedala

På Tjörnedalagården i Baskemölla arrangeras en liten men naggande god julmarknad i Svinahuset. Med hantverk, godsaker, julgranar och korvgrillning. Söndagen den 8 december klockan 12-16. Arrangör är Kulturföreningen Tjörnedala.