1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Fotoutställning med bröderna Lindahl

Foto: Jan Lindahl

Sommarsäsongen på Galleri Stattin i Eljaröd öppnar med vernissage den 30 juni klockan 12-18. Det blir fotokonst av de två bröderna Per Lindahl och Jan Lindahl. Per Lindahl är född 1951 och har ägnat sig åt fotografi sedan slutet på 60-talet. Han har haft många framgångar på internationella salonger och fått flera utmärkelser. Favoritmotiven är människor, ofta arrangerade miljöporträtt. Men Per söker sig ibland också ut i landskapet och inspireras av ljus och stämningar. Jan Lindahl är född 1957 och har ägnat sig åt fotografi lika länge som storebror. Bilderna är ofta mycket stora. Han menar att bilder får den storleken redan vid fotograferingen. Motiven är ofta hämtade i naturen men det handlar egentligen inte om naturfotografier i vanlig mening. Någon har sagt att Jans bilder är väldigt mycket stillhet och vemod. Båda bröderna använder analoga storformatskameror för sina utställningsbilder.

Foto: Per Lindahl

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.