1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Har du sett försvunna Disa?

Hunden Disa försvann på julafton 2019 från sitt hem i Löderup. Flera observationer har gjorts sedan dess men Disa är fortfarande på vift och hennes matte är förtvivlad.
Hunden Disas matte vädjar om hjälp med nya observationer.

I början av året gjordes några observationer av Disa i och runt Sandskogen i Ystad. Matplats sattes upp och med gruppen ”hundsök i Skåne” genomfördes flera sök med hjälp av spår- och sökhundar. Två personer var även ute och sökte med hjälp av drönare. Möjliga spår hittades, men inte Disa.

Sedan har det varit tyst, tills förrförra veckan. Förra onsdagen gjordes en observation vid Nybrostrandsbadet, Disa sprang då över vägen förbi Hildas livs och mot Köpingebro.

I torsdags gjordes en ny observation på en grusväg i anslutning till Österlenvägen, mellan Ingelstorp och Valleberga.

Nu vädjar Disas matte om hjälp med nya observationer. Spår/sökhundar och drönare står redo.

Disa har en Facebookgrupp som heter Hitta Disa och där finns mer information.

Matte heter Annika Sellborn och har telefonnummer 0707 83 00 68. Det går även bra att ringa Lisa Nykvist på telefonnummer 0706 012477.

Läs mer

Konsert

Musikaliskt kosläpp för spelsugna saxofonister

Sommarkompisarna och saxofonisterna Per Bäcker och Staffan Mårtensson sammanstrålar även denna sommar på Lönebostället i Gladsax. Den sistnämnde blåser toner ur en riktig raritet: en saxofon som en gång tillhörde jazzlegenden Stan Getz.

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Ystad

Charlotte Berlins museum öppet

Charlotte Berlin föddes i Ystad 1841 och levde där fram till sin död 1916. År 1881 köpte hon huset på Dammgatan, där Charlotte Berlins museum finns idag. Museet är öppet varje dag 22 juni - 6 september. Visning varje hel timme klockan 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Entréavgiften betalas i museibutiken.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.