unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Har du sett försvunna Disa?

Hunden Disa försvann på julafton 2019 från sitt hem i Löderup. Flera observationer har gjorts sedan dess men Disa är fortfarande på vift och hennes matte är förtvivlad.
Hunden Disas matte vädjar om hjälp med nya observationer.
Hunden Disas matte vädjar om hjälp med nya observationer.

I början av året gjordes några observationer av Disa i och runt Sandskogen i Ystad. Matplats sattes upp och med gruppen ”hundsök i Skåne” genomfördes flera sök med hjälp av spår- och sökhundar. Två personer var även ute och sökte med hjälp av drönare. Möjliga spår hittades, men inte Disa.

Sedan har det varit tyst, tills förrförra veckan. Förra onsdagen gjordes en observation vid Nybrostrandsbadet, Disa sprang då över vägen förbi Hildas livs och mot Köpingebro.

I torsdags gjordes en ny observation på en grusväg i anslutning till Österlenvägen, mellan Ingelstorp och Valleberga.

Nu vädjar Disas matte om hjälp med nya observationer. Spår/sökhundar och drönare står redo.

Disa har en Facebookgrupp som heter Hitta Disa och där finns mer information.

Matte heter Annika Sellborn och har telefonnummer 0707 83 00 68. Det går även bra att ringa Lisa Nykvist på telefonnummer 0706 012477.