1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Har du sett försvunna Disa?

Hunden Disa försvann på julafton 2019 från sitt hem i Löderup. Flera observationer har gjorts sedan dess men Disa är fortfarande på vift och hennes matte är förtvivlad.
Hunden Disas matte vädjar om hjälp med nya observationer.

I början av året gjordes några observationer av Disa i och runt Sandskogen i Ystad. Matplats sattes upp och med gruppen ”hundsök i Skåne” genomfördes flera sök med hjälp av spår- och sökhundar. Två personer var även ute och sökte med hjälp av drönare. Möjliga spår hittades, men inte Disa.

Sedan har det varit tyst, tills förrförra veckan. Förra onsdagen gjordes en observation vid Nybrostrandsbadet, Disa sprang då över vägen förbi Hildas livs och mot Köpingebro.

I torsdags gjordes en ny observation på en grusväg i anslutning till Österlenvägen, mellan Ingelstorp och Valleberga.

Nu vädjar Disas matte om hjälp med nya observationer. Spår/sökhundar och drönare står redo.

Disa har en Facebookgrupp som heter Hitta Disa och där finns mer information.

Matte heter Annika Sellborn och har telefonnummer 0707 83 00 68. Det går även bra att ringa Lisa Nykvist på telefonnummer 0706 012477.

Läs mer

Aktion

Tranmanifestation mot kärnvapen

Som en manifestation mot kärnvapen ska ett träd i centrala Simrishamn fyllas med papperstranor på årsdagen av bomben över Hiroshima.

Krogliv

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Det är inte underligt att tycke uppstår, när det libanesiska och italienska köket möts på ett vackert Österlen. Denna på pappret annorlunda men i munnen välsmakande kombination erbjuds från och med i sommar på Rikstolvans krog i Järrestad.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Ystad

Charlotte Berlins museum öppet

Charlotte Berlin föddes i Ystad 1841 och levde där fram till sin död 1916. År 1881 köpte hon huset på Dammgatan, där Charlotte Berlins museum finns idag. Museet är öppet varje dag 22 juni - 6 september. Visning varje hel timme klockan 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Entréavgiften betalas i museibutiken.

Tomelilla

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

För 15 år sedan försvann lanthandeln från Skåne-Tranås, men i sommar återvänder den. Fast i en helt ny och modern tappning. En automatisk livsmedelsbutik, där kunderna sköter sig själva.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.