1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Höst med musik och ölprovning

Efter en succéartad sommar har Sebastian Liljedahl och Jonas Bergström, killarna bakom Strandkompaniet vid Löderups Strandbad, fått blodad tand och fortsätter med sina uppskattade musikkvällar.
Sommarens uppskattade livespelningar på Strandkompaniet gav mersmak så nu satsar Jonas Bergström och Sebastian Liljedahl på höstöppet med samma koncept.

– Vi tänker att det måste finnas utrymme för ett nöjesställe här på Österlen även under lågsäsong. Man ska inte behöva ta sig till Malmö för det, säger Sebastian Liljedahl, som uppmanar fler företag att haka på och skylta med #österlenhelaåret.

– Våra livespelningar i somras var väldigt uppskattade och välbesökta, vilket gör att vi vågar satsa även i höst, fyller Jonas Bergström i.

När rockbandet Cordovas från Nashville gjorde en extraspelning på Strandkompaniet den 28 juli (efter spelningen på Solhällan) blev det publikrusning.

– Det var fullsatt här och på uteserveringen, så folk satt på gräsmattan och parkeringen. Det måste ha varit minst 250 personer, minns Jonas.

Sedan Strandkompaniet öppnade i påskas har den surfinspirerade krogen haft över 10 000 gäster, något man aldrig vågade hoppas på.

– Vi blev tagna på sängen och överrumplade över mängden gäster och fick söka personal mitt under högsäsongen. Till nästa sommar kommer vi lite bättre förberedda, säger Sebastian.

Men tillbaka hösten och de planerade spelningarna. På programmet står både återvändare, som Todd Smith, Thomas Larsen och Cicci Landén, men också nya akter. Bland annat den hyllade singer-songwritern Joshua Ray Walker från östra Dallas.

Walker spelade nyligen på Bryggarsalen i Stockholm och bokningsbyrån Northern Trail konstaterar att: "Även om han är ny som soloartist på den internationella scenen är han hemtam på scenen och har redan delat scen med bland andra Old 97’s, Vandoliers, Colter Wall och BJ Barham. Hans melodiska, karaktärsdrivna låtskrivande sätter nytt ljus på traditionellt country-berättande och med sin klara, distinkta röst förtrollar han sina åhörare."

Program

5/10 Lajos Toth - skånsk trubadur och underhållare.

12/10 Thomas Larsen - Americanaklassiker blandat med eget material.

26/10 Cicci Landén & Pelle Jernryd.

1/11 Joshua Ray Walker - rising star från Texas.

1 & 2/11 Benchwarmers ölbryggeri på besök.

8/11 Jenny Blue and the Tombstone Shadows.

16/11 Ölprovning med Remmarlövs bryggeri.

16/11 Yvette Eklund & Mattias Malm - roots blues.

23/11 Todd Smith - Strandkompaniets meste underhållare är tillbaka.

30/11 Ölprovning med Klackabackens bryggeri.

Singer-songwritern Joshua Ray Walker från East Dallas, Texas är på Sverigeturné och gästar Strandkompaniet den första november.