1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Höstracet avslutar säsongen

En lyckad folkracesäsong på Svampabanan i Tomelilla avslutas med Höstracet och finalen i Södra Bilsportförbundets folkracecup lördagen den 28 september.
Den 28 september är det dags för Höstracet och finalen i Södra Bilsportförbundets cup som körs på Svampabanan i Tomelilla.
Foto: Moa Dahlin

– Säsongen på Svampabanan har varit riktigt bra, konstaterar Tina Lennartsson, styrelseledamot i Tomelilla motorklubb. Första helgen i augusti arrangerade vi den årliga Svampafestivalen, vilket är en av Sveriges största folkracetävlingar, och vi kan med glädje se tillbaka på både ett bra startfält och en mycket lyckad tävling arrangörsmässigt.

Den 4 maj ägde SM-premiären i bilcross rum i Tomelilla. En bilsportgren som förenklat kan beskrivas som en mix mellan rallycross och folkrace.

– Det försöket föll väldigt väl ut och vi har fått förfrågan om att vara arrangör även 2020.

Men en folkracetävling för säsongen kvarstår alltså. Den 28 september är det dags för Höstracet och finalen i Södra Bilsportförbundets cup som körs i de tre klasserna senior, junior och dam.

– Med näst sista tävlingen avklarad är det fortfarande inte avgjort i någon av de tre klasserna, vilket innebär att Höstracet förhoppningsvis kommer att locka både många starter och stor publik. En av våra juniorer, Anton Areskoug kampar om cupvinst i juniorklassen, så honom håller vi tummarna lite extra för.

Första start för dagen går klockan 9.30. Med 100-120 starter beräknas tävlingen avrundas omkring klockan fyra på eftermiddagen.

Publik är varmt välkommen till Svampabanan. Entré för vuxna, medan barn under 15 år går in gratis, och kiosken kommer att vara öppen.

Efter Höstracet tar folkracefunktionärerna en välförtjänt vintervila.

– Till varje tävling behöver vi vara fler än hundra ideellt arbetande funktionärer. Engagemanget är fantastiskt så vilan är välförtjänt!