unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Hyllning till Carl Fredrik Ohlsson

Konstnären Gustaf Engström fick i uppdrag av föreningen Street art Österlen att måla ett lokalt förankrat motiv på en av den gamla lokalföreningens väggar i Borrby. Nu är de tre målningarna klara, ett porträtt av den välkände Borrbyfotografen Carl Fredrik Ohlsson, men även två målningar inspirerade av hans fotografier.

– Redan efter gatukonstfestivalen 2015 sa Gustav att han gärna kom tillbaka. Sedan dess har vi haft honom och hans speciella grafiska uttryck i åtanke, berättar Mia Gröndahl, Street art Österlen.

Tanken var från början att skildra Borrbys järnvägshistoria på väggen.

– I jakten på bilder var det förstår Carl Fredrik Ohlssons fotografier som dök upp.

Istället blev det en hyllning till Carl Fredrik som hamnade på Borrbyväggen.

– Det kändes så rätt. Människor som har den stora kunskap och utblick, som Carl Fredrik hade, kan lätt bli mindre toleranta för sina medmänniskor men det fanns det inte ett spår av hos Carl Fredrik. Han var en väldigt speciell och härlig människa som jag själv haft många långa och givande samtal med, säger Mia.

Målningen i Borrby är ett första försök att skapa gatukonst som utgår från trakten.

– I städerna finns det ingen direkt relation mellan gatukonstverken och betraktaren. Här har vi en unik möjlighet att skapa en närmre relation mellan verket och betraktaren, med gatukonst som tar avstamp i bygdens erfarenhet och kultur, vilket kan vara en intressant utveckling av Street art Österlen, avslutar Mia.

Text och bild: Hannah Andersson