1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Industriutbildning avslutades

På torsdagen avslutade sex deltagare sin industriutbildning. Tre av dem har redan fått jobb på företag i Torsås och på Öland.

Utbildningen påbörjades för knappt ett år sedan och har till största del bestått av praktik på företag i regionen. Teorin har bedrivits via Kristina Enarsson, Lernia på Vågen i Bergkvara.

Deltagarna i den industritekniska utbildningen tillsammans med Kristina Enarsson, stående.
Foto: Leif Pettersson

– Det har varit jätteintressant och man har fått värdefulla kontakter, tyckte Moritz Pallister, Mattias Broman, Zeruphael Yared, Carina Jonsson, Daniel Cujeticarin och Haeilum Futoni.

Utbildningen tillkom eftersom flera industriföretag i kommunen uppgav att de hade svårt att rekrytera personal. Efter en lite trevande start kom verksamheten igång med full kraft.

Eventuellt anordnas en ny utbildning om intresset är fortsatt stort.

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.