1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Industriutbildning avslutades

På torsdagen avslutade sex deltagare sin industriutbildning. Tre av dem har redan fått jobb på företag i Torsås och på Öland.

Utbildningen påbörjades för knappt ett år sedan och har till största del bestått av praktik på företag i regionen. Teorin har bedrivits via Kristina Enarsson, Lernia på Vågen i Bergkvara.

Deltagarna i den industritekniska utbildningen tillsammans med Kristina Enarsson, stående.
Foto: Leif Pettersson

– Det har varit jätteintressant och man har fått värdefulla kontakter, tyckte Moritz Pallister, Mattias Broman, Zeruphael Yared, Carina Jonsson, Daniel Cujeticarin och Haeilum Futoni.

Utbildningen tillkom eftersom flera industriföretag i kommunen uppgav att de hade svårt att rekrytera personal. Efter en lite trevande start kom verksamheten igång med full kraft.

Eventuellt anordnas en ny utbildning om intresset är fortsatt stort.

Läs mer

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Hjälp fås genom app

Tomelilla kommun har sedan några månader använt appen Nyby för att koppla samman invånare som behöver hjälp med kvalificerade resurspersoner som vill bidra.

Skola

Med barnrätt på schemat

Lek, rörelse, film och diskussioner stod på schemat för barnen på Tryde friskola förra onsdagen när det hade blivit dags för premiären av en ny tradition, den årliga barnrättsdagen.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.