unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Inspiration för läsombud

Den 26 mars gästar författaren Per Gustavsson och Agneta Json Granemalm, Årets Läsombud 2019, Ystad Stadsbibliotek för att medverka på bibliotekets inspirationsdag för alla högläsare.
Författaren Per Gustavsson gästar Ystad Stadsbiblioteks inspirationsdag för frivilliga högläsare och läsombud inom omsorgen.
Författaren Per Gustavsson gästar Ystad Stadsbiblioteks inspirationsdag för frivilliga högläsare och läsombud inom omsorgen.
Foto: LarsErik Tobiasson

Torsdagen den 26 mars klockan 13-16 bjuder Ystads Stadsbibliotek in till en inspirationsdag för frivilliga högläsare och läsombud inom omsorgen.

Även allmänheten, och potentiellt nya läsombud, är välkomna till inspirationsdagen på biblioteket.

– Tanken med dagen är att inspirera och uppmuntra till högläsning och berättande som väcker glädje, skapar gemenskap och inbjuder till samtal, berättar Ylva Petersson, bibliotekarie på Ystad Stadsbibliotek.

Särskilt inbjuden för dagen är författaren Per Gustavsson, som de senaste trettio åren rest land och rike runt och berättat på äldreboende, dagcenter och bibliotek.

– Han har skrivit ett stort antal lättlästa böcker, senast ”Kloka kvinnor och finurliga flickor”. Under inspirationsdagen berättar han om sina erfarenheter och ger praktiska tips på hur man kan berätta för personer med funktionsvariationer och demens, ja för alla. Dessutom delar han med sig av ett stort antal historier.

Medverkar den 26 mars gör också Agneta Json Granemalm, utsedd till Årets Läsombud 2019. Hon delar med sig av de erfarenheter hon fått genom åren, både som läsombud och frivillig högläsare.

– Vi får tips och idéer och får även uppleva hennes speciella sätt att läsberätta med hjälp av rekvisita, berättar Ylva.

Under inspirationsdagen delar biblioteket dessutom med sig av boktips och det ges tillfälle till erfarenhetsutbyte.

Ystads Stadsbibliotek arrangerar inspirationsdagen i samarbete med Medborgarskolan och Myndigheten för tillgängliga medier. Det kostar inget att delta men föranmälan krävs, senast den 16 mars.