1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Inspirationsdag flyttas fram

Inspirationsdagen för frivilliga högläsare och läsombud inom omsorgen som vi skrev om i Österlenmagasinet den 12 mars ställs in, men nytt datum för när evenemanget kommer att äga rum är redan satt.
Inspirationsdagen för läsombud, med författaren Per Gustavsson som gäst, flyttas fram till den 8 oktober.
Foto: LarsErik Tobiasson

Inspirationsdagen som skulle ägt rum den 26 mars på Ystads stadsbibliotek, med författaren Per Gustavsson och Årets Läsombud 2019 Agneta Json Granemalm som gäster, flyttas fram till hösten. Nytt datum blir den 8 oktober.

Inspirationsdagen arrangeras av Ystads Stadsbibliotek i samarbete med Medborgarskolan och Myndigheten för tillgängliga medier.

Dagen vänder sig till frivilliga högläsare och läsombud inom omsorgen, men även allmänheten, och potentiellt nya läsombud.

Tanken med dagen är att inspirera och uppmuntra till högläsning och berättande som väcker glädje, skapar gemenskap och inbjuder till samtal.

Förutom föredrag av Per Gustavsson och Agneta Json Granemalm, är tanken att ge tillfälle till erfarenhetsutbyte.

Evenemanget är som sagt framflyttat till den 8 oktober.

Läs mer

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Ystad

Charlotte Berlins museum öppet

Charlotte Berlin föddes i Ystad 1841 och levde där fram till sin död 1916. År 1881 köpte hon huset på Dammgatan, där Charlotte Berlins museum finns idag. Museet är öppet varje dag 22 juni - 6 september. Visning varje hel timme klockan 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Entréavgiften betalas i museibutiken.

Simrishamn

Hjälp fås genom app

Tomelilla kommun har sedan några månader använt appen Nyby för att koppla samman invånare som behöver hjälp med kvalificerade resurspersoner som vill bidra.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.