unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Inspirationsdag flyttas fram

Inspirationsdagen för frivilliga högläsare och läsombud inom omsorgen som vi skrev om i Österlenmagasinet den 12 mars ställs in, men nytt datum för när evenemanget kommer att äga rum är redan satt.
Inspirationsdagen för läsombud, med författaren Per Gustavsson som gäst, flyttas fram till den 8 oktober.
Inspirationsdagen för läsombud, med författaren Per Gustavsson som gäst, flyttas fram till den 8 oktober.
Foto: LarsErik Tobiasson

Inspirationsdagen som skulle ägt rum den 26 mars på Ystads stadsbibliotek, med författaren Per Gustavsson och Årets Läsombud 2019 Agneta Json Granemalm som gäster, flyttas fram till hösten. Nytt datum blir den 8 oktober.

Inspirationsdagen arrangeras av Ystads Stadsbibliotek i samarbete med Medborgarskolan och Myndigheten för tillgängliga medier.

Dagen vänder sig till frivilliga högläsare och läsombud inom omsorgen, men även allmänheten, och potentiellt nya läsombud.

Tanken med dagen är att inspirera och uppmuntra till högläsning och berättande som väcker glädje, skapar gemenskap och inbjuder till samtal.

Förutom föredrag av Per Gustavsson och Agneta Json Granemalm, är tanken att ge tillfälle till erfarenhetsutbyte.

Evenemanget är som sagt framflyttat till den 8 oktober.

Läs mer

Anders och Måns på turné

Show

Anders och Måns på turné

I höst fortsätter turnén med humorduon Anders och Måns showvariant av succéprogrammet ”Så funkar det”.

Louise Lövqvist har hittat sitt eget sound

Musik

Louise Lövqvist har hittat sitt eget sound

Hennes första egna låt vann i radio och nyligen släppte hon sin femte låt. Att jobba med musik på heltid är drömmen för sångerskan och låtskrivaren Louise Lövqvist.

Ny utställning på Klostret

Ystad

Ny utställning på Klostret

I helgen får utställningen ”Sötvatten – en värld av liv”, med Johan Hammars bilder och filmer, sällskap av ”Livets väv – Vad är ekologi?”. Utställningarna visas på Klostret i Ystad som uppmärksammar att det nu 40 år sedan Franciscus av Assisi utnämndes till ekologins skyddshelgon, med utställningar på temat ekologi.

Hjälp fås genom app

Simrishamn

Hjälp fås genom app

Tomelilla kommun har sedan några månader använt appen Nyby för att koppla samman invånare som behöver hjälp med kvalificerade resurspersoner som vill bidra.

Populär stafettmara ställs in

Sydöst

Populär stafettmara ställs in

Stafettmaran som skulle ägt rum den 22 augusti ställs in. 2016 väckte Fredrik Hagenkötter och Mattias Averfalk liv i Stafettmaran, som då hade haft uppehåll i 13 år. Den populära klassikern med bansträckning från Simrishamn till Ystad lockar sedan omstarten fler än hundra lag varje år. Stafettmaran skulle i år firat femårsjubileum men ställs alltså in.