1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Internationellt besök

Svenska handbollsförbundet är partner i internationella projektet ”Social Entrepreneurship, Sport, Recreation and Autonomy, bEyond Disability”. Förra veckan besökte projektgruppen, med deltagare från Grekland och Spanien, Simrishamn.
Förra veckan utgick deltagarna från Hotell Turistgården. När ÖM mötte upp var det handbollsförbundets dag och gruppen skulle åka till Valjeviken för att prova på olika parasporter.

– I projektet arbetar vi bland annat med frågan om hur olika idrotter kan tillgängliggöras för personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar, berättar Jessica Hultzen, handbollsförbundets projektledare. Projektet i sin helhet omfattar inte bara fritiden utan även utbildning och arbete. Vi tittar på likheter och skillnader mellan de olika länderna för att lära av varandra hur vi kan stötta gruppen till fullt och jämlikt deltagande. I december besökte vi Grekland, i mars Spanien och nu träffas vi här i Sverige.

De första två dagarna tillbringade gruppen i Malmö där de bland annat besökte Moomsteatern och August no stress surf café. När gruppen anlände till Simrishamn väntade besök på bland annat Grundens mötesplats i Ystad, Hamnboularna och Lunnarps bollklubb.

– Resan har varit fantastiskt inspirerande och vi har knutit värdefulla kontakter för framtida samarbeten, säger Anastasia Gkouvatzi från Grekland.

Läs mer

Kivik

Glada barn på museet

Lördagen den 1 augusti äger arrangemanget ”Glada barn på Kivik” rum för andra gången i sommar. Under dagen ges det till exempel möjlighet för barn att leka och pyssla på Barnens museum som är öppet klockan 11-16. Fri entré för alla barn under 12 år. Bakom aktiviteten står Kiviks Museum i samarbete med Kiviks Turism och Engelholmsglass.

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”

Simrishamn

Visning av årets lökodling

Eva Fristedt från ”Narciss och tulpan” visar årets lökplantering i Österlens museums trädgård. Eva ger även råd och tips kring lökodling. Lördagen den 9 maj klockan 11 och klockan 13. Fri entré. Vid Österlens museum i Simrishamn.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.