1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Invigningsfest för de minsta

Nya rummet på Simrishamns bibliotek levde minst sagt upp till sitt namn när det vankades invigning i lördags. För ”Upptäcka”, det ville de små invigningsgästerna verkligen göra.
Lotta Hildebrand, ordförande i Simrishamns kommuns kultur- och fritidsnämnd fick äran att klippa bandet till biblioteks nya rum för de allra minsta barnen. En sinnligt utformad miljö som ska stimulera barnen att upptäcka, undersöka och uppleva rummet och böckerna. Projektet har fått stöd från den nationella satsningen ”Stärkta bibliotek”.
Foto: Hannah Andersson

Det kröps, klättrades och bläddrades i böcker med stor glädje när biblioteket bjöd in till invigning av det nya, kreativa och läsfrämjande rummet för 0-6-åringar.

– Det här är en jätterolig dag, konstaterar bibliotekarie Lisa Jansson som lett projektet tillsammans med Sofie Sweger. Det är kul att se hur barnen nyttjar rummet. Nu hoppas vi att det blir en välbesökt mötesplats!

– När detta är klart tar vi avstamp i nästa del som vi kallar ”Läsa” och ”Skapa”, en satsning för barn från 7 år, berättar Kristin Rosenberg, bibliotekschef.

images9 bilder
enlarge
Invigning av biblioteksrummet ”Upptäcka”.

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.