Jazz Band Ball firar 10 år

Hammenhög Artikeln publicerades
Anna-Mia Barwe har under många år hört till eliten av Sveriges många jazzångerskor och är en återkommande gäst under Jazz Band Ball.
Anna-Mia Barwe har under många år hört till eliten av Sveriges många jazzångerskor och är en återkommande gäst under Jazz Band Ball.

Det drar ihop sig till 2019 års Jazz Band Ball. Musikevenemanget, som i år firar 10-årsjubileum, brakar igång fredagen den 1 november på Hammenhögs Gästgivaregård.

Krögarparet Lotta och Christian Svanfeldt har på kort tid sedan de tog över den anrika gästgivaregården med stor framgång lanserat en rad förnämliga musikevenemang. Jazz Band Ball är bara det senaste exemplet på detta.

Jazz Band Ball är som vanligt en minifestival med fyra olika jazzgrupper på plats. Konferencier är skådespelaren, sångaren, basisten Harald Leander, som för övrigt också under kvällen framträder som saxofonist och vokalist i Blue light Jazzband.

Först ut redan under uppstarten klockan 18 är Duon Seth Neuman som underhåller på piano tillsammans med Stellan Ljung kontrabas.

Duons senaste framträdande var nyligen på Stockholm Jazzfestival där de spelade tillsammans med kornettsolisten Peo Östholm.

Klockan 19.30 följer sedan Blue Light Jazzband, som med sin lite speciella och underfundiga repertoar under många år glatt Österlenpubliken. Med sig har de denna gång den förnämliga sångerskan Marianne Larsson.

Sedan är det dags för väletablerade Malmösångerskan Anna-Mia Barwe som presenterar sin jazzkabaré ”Kors i Taket” tillsammans med BG Sahlin, gitarr och Uld Rådelius, bas.

Som avslutning på kvällen får publiken höra ingen mindre än fransk/svenska Kiki Desplat som kommer med sin ”Quartet Magnifique” med maken Paul Boccione Standberg på klarinett och sång, Björn Ekman, banjo och Christer Andersson, tuba. Kiki kommer att spela kornett, sjunga och kanske även spela jazzpiano.

Innan natten faller avslutas evenemanget på sedvanligt vis med några jamlåtar där kvällens musiker får möjlighet att fritt husera.