GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Joakim Haeggman gästade Nätverket

Solen stekte, atmosfären värmde och golfprofilen Joakim Haeggman var glödhet när han bjöd på såväl föreläsning som uppvisning för Nätverket Österlen på Tomelilla Golfklubb.
Publicerad 11 juni 2018
Calle Strandberg, en av Team Nätverkets sju elitsatsande ungdomar, erhöll under morgonmötet sitt stipendie på 20 000 kronor.
Calle Strandberg, en av Team Nätverkets sju elitsatsande ungdomar, erhöll under morgonmötet sitt stipendie på 20 000 kronor.

Innan den 49-årige smålänningen klev in som gästföreläsare på frukostmötet fick Calle Strandberg - en av Team Nätverkets sju elitsatsande ungdomar - ta emot sitt stipendium för 2018.

– Målet i år är att ytterligare sänka mitt handicap och att vinna så många tävlingar som möjligt, sade Calle oblygt och fick uppskattande applåder av de drygt 80 närvarande frukostgästerna.

Team Nätverkets golftalang var inte ens född när dagens huvudperson Joakim Haeggman befann sig på toppen av sin karriär för 20 år sedan. Den före detta världsstjärnan i golf bjöd bland annat på en historisk skildring av den prestigefyllda tävlingen Ryder Cup. Vilket passade bra eftersom han själv både varit med som spelare och assisterande kapten i det europeiska laget. Han inledde dock med att hylla Nätverket Österlen i allmänhet och konceptet Team Nätverket i synnerhet.

– Vilken fantastisk möjlighet och utbildning ni ger dessa ungdomar, sa Joakim Haeggman. Just att prata inför större grupper är en viktig del av förmågan att hantera framgångar.

Joakim berättade också om den fina gemenskapen som fanns bland de golfarna som spelade tillsammans med honom på Europatouren.

– Jag och Nick Faldo, som var en av mina stora idoler som ung, funkade bra ihop. Vi är båda väldigt intresserade av flugfiske. Haeggmans fiskeintresse blev så småningom välkänt bland golfens stjärnor. Vilket svensken blev varse när han för första gången tog modet till sig att hälsa på legendaren Jack Nicklaus.

– Jag gick fram och presenterade mig för Nicklaus som tittade på mig ett ögonblick innan han sa; ”Oh, you must be the crazy fisherman from Sweden” …

Efter frukostmötet bjöd "den tokige svenske fiskaren" på uppvisning ute på golfklubbens driving range. Till publikens förtjusning visade han bland annat hur man slår en "tennisforehand" med en golfdriver.

Självklart deltog Joakim (handicap +2,0) sedan också i årets upplaga av golftävlingen Nätverket Open - fast utom tävlan för resultatlistan. Men inofficiellt vann förstås hans lag, där även klubbchefen Kristian Hägglund (hcp -1,5) och kompisen Göran Tyrsing (hcp -4,0) ingick.

Officiella vinnare av tävlingen blev lag Najdovski Invest med Christer Pettersson, Mikael Eklund och Tome Najdovski i laget. Priset var ett års medlemskap i Nätverket Österlen.

– Vilken fantastisk möjlighet och utbildning ni ger dessa ungdomar, sa Joakim Haeggman, när han gästade Nätverket Österlen på Tomelilla golfklubb.
– Vilken fantastisk möjlighet och utbildning ni ger dessa ungdomar, sa Joakim Haeggman, när han gästade Nätverket Österlen på Tomelilla golfklubb.
Fredrik EkbladSkicka e-post
Så här jobbar Österlenmagasinet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.