1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Jubileum för fullsatt kyrka

Fler än trehundra personer kom för att lyssna och bidra till insamlingen när Vallby insamlingsförening bjöd på jubileumskonsert i Tryde kyrka.
Nära nog fullsatt blev det när Vallby insamlingsförening bjöd in till jubileumskonsert i Tryde kyrka i onsdags. Årets insamlingskonsert var den tionde i ordningen och för pengarna som samlas in köper föreningen julklappar till de inneliggande cancerdrabbade barnen, ungdomarna och deras syskon på avdelning 64 i Lund.
Foto: Hannah Andersson

Vallby insamlingsförenings julkonsert firade i år tioårsjubileum. Två av konsertens trogna besökare är Marie Sjödahl och Åsa Edgardsson.

– Det här är årets höjdpunkt, konstaterar Marie. Artisterna sjunger så vackert och Ronny och Gulli gör ett fantastiskt jobb!

De båda eldsjälarna Ronny Cronvall och Gulli Nilsson gladdes åt att jubileumskonserten lockade så många besökare.

– Det känns härligt! Det ligger mycket jobb bakom varje konsert men det är det värt när vi får se glädjen hos de sjuka barnen och deras syskon i Lund, när de får sina julklappar, säger Gulli.

images12 bilder
enlarge
Bildspel

Läs mer

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Skola

Med barnrätt på schemat

Lek, rörelse, film och diskussioner stod på schemat för barnen på Tryde friskola förra onsdagen när det hade blivit dags för premiären av en ny tradition, den årliga barnrättsdagen.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.