Jubileumsfirande i parken

Tomelilla Artikeln publicerades
Folkkära bluesdrottningen Louise Hoffsten inleder jubileumsfirandet.
Folkkära bluesdrottningen Louise Hoffsten inleder jubileumsfirandet.

Helgen den 13 och 14 september firas Tomelilla Riksteaterförening 75-årsjubileum med scenkonst av alla slag.

Firandet inleds på fredagskvällen med en konsert med bluesdrottningen Louise Hoffsten tillsammans med Musica Vitae. Louise Hoffsten är en folkkär artist med en lång karriär som förutom blues också omfattar rock, visa, folkmusik och jazz.

Musica Vitae har en minst lika lång karriär och en intim och nära men samtidigt storslagen och färgsprakande upplevelse utlovas.

Lördagen den 14 september öppnas Folkets Park klockan 12.00 för allmänheten. På plats i Rotundan finns utställare som; Malmö Opera, Memory Wax, övriga Riksteaterföreningar här i Sydost, Kulturskolan i Tomelilla med flera. Det kommer också att finnas möjlighet att fika och att se barnteater och dansuppvisningar.

I Teaterhallen kommer scenen att intas av en rad teater- och musikalföreställningar, där många av de som står på scenen är ungdomar.

Kvällen avslutas med nyazeeländaren Al Pitcher i en Work-in-progress show i Teaterhallen. Genomförandet av det storslagna jubileumsfirandet har gjorts möjligt av ett bidrag från Sparbanken Skåne.