1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Julmaten står grön och grann i stugan

Redan 2012 när Ecotopia öppnade sina portar kontaktade ägaren Karin Malmberg rawfoodrestaurangen Lilla råa i Kivik för ett samarbete. Nu, sex år senare gästar Mandel & Målla, som företaget numera heter, Ecotopia och tillsammans ordnar de veganskt julbord i december.
Karin Malmberg på Ecotopia ser fram emot samarbetet med Mandel & Målla och rawfoodkocken Henrik Petersson.
Foto: Mark Hanlon

– Vilken julklapp! Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Karin Malmberg.

– Att Ecotopia äntligen kan få erbjuda ett förstklassigt veganskt julbord, det är efterlängtat och känns riktigt bra.

Mandel & Mållas julbord har genom åren fått idel lovord. I deras nyskapade julmat återfinner man traditionella julsmaker i ett möte med andra kulturer.

– Det är ett julbord med både hälsosam och fantastiskt god och kreativ julmat. Dessutom en tindrande inspirationskälla inför gästers eget julfirande. Med detta julbord slår vi ett vingslag bort från det traditionella och till det sunda och näringsrika julbordet. Råvarorna är ekologiska och delvis skördade på gården, säger Karin Malmberg.

Andra och tredje helgen i december gästar Mandel & Målla Ecotopia med veganskt julbord.
Foto: Henrik Petersson/Mandel & Målla

Köksmästaren och rawfoodkocken Henrik Petersson på Mandel & Målla började redan 2001 att laga och experimentera med vegansk mat. Sedan 2009 har han specialiserat sig på rawfood.

– Jag är en kreatör och tycker att det är fantastiskt roligt att skapa nya rätter som inte gjorts tidigare. Maten skall både vara hälsosam och fantastiskt god. När jag hittar på en rätt känner jag ett lyckorus och vill dela med mig av den nya matkreationen till andra. Det gäller att utmana sig själv hela tiden.

Andra och tredje helgen i december gästar Mandel & Målla Ecotopia. Ecotopia ligger vid väg 19 mellan Brösarp och Skåne Tranås. Mer information och bokning sker på företaget hemsida.