Känd imitatör till Vallby

Vallby Artikeln publicerades
Tommy Körberg och Kung Carl XVI Gustaf är bara två av Anders Mårtenssons många ”gubbar”. På lördag gästar den populäre imitatören Vallby kulturhus och ger två föreställningar, klockan 15 och 19.
Tommy Körberg och Kung Carl XVI Gustaf är bara två av Anders Mårtenssons många ”gubbar”. På lördag gästar den populäre imitatören Vallby kulturhus och ger två föreställningar, klockan 15 och 19.

Tommy Körberg, Göran Persson, Henrik Larsson, Zlatan och Kung Carl XVI Gustaf. Det är många röster som kommit ur imitatören och skådespelaren Anders Mårtenssons mun. På lördag gästar han Vallby kulturhus och ger två föreställningar med nya showen.

Du har kanske sett honom i Kristallenbelönade humorprogrammet Partaj, Så mycket roligare och som tandläkaren Jörgen i TV4-serien Solsidan.

Nu är Anders Mårtensson tillbaka med en uppdaterad föreställning fylld med både gamla och nya figurer och vässade texter. Tommy Körberg, Kalle Moraeus, Cornelis, Lasse Berghagen, Edward Blom och Stänkaren är några av de personer som gestaltas med värme, humor och musik.

Anders Mårtensson är en mångsidig imitatör och komiker med ett 60-tal gubbar och röster på repertoaren.

– Att imitera någon är att leva sig in i en annan person: att gestalta, förändra, skruva och karikera. Ett skådespeleri, säger Anders som är uppväxt i Skåne på sextiotalet. Tidigt förstod han att han kunde härma röster.

– Bombi Bitt (Stellan Skarsgård), Ernst Hugo Järegård och Sten Broman var några av mina första gubbar. Några år senare upptäckte jag Bosse Parnevik och en ny värld öppnade sig.

Anders har arbetat heltid som imitatör och skådespelare sedan 1990.

– Det är en ynnest att stå på scen och locka till skratt, tårar och igenkännande glädje. Humorn och skrattet är som bekant en oslagbar brygga mellan människor.

Under några jobbade Anders som kursledare på sommarkursen Imitera Mera! vid Fridhems Folkhögskola i Svalöv och har efter det höga förväntningar på nästa generation i skrået.

– Jag har sett glädjande resultat och utveckling hos nya imitatörer och imitatriser, så tillväxten är god!