1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kärleksfull äppelfest

Tusentals besökare lockades i helgen till Kivik och firandet av den årliga Äppelmarknaden. En av höjdpunkterna var avtäckningen av årets äppeltavla, gjord av konstnären Emma Karp Lundström.
Gemytligheten under helgens folkfest i Kivik visste inga gränser. En kyss mellan äppelobeliskerna på hamnplan säger väl allt?

Uppslutningen på hamnplan var enorm inför avtäckningen av årets äppeltavla, som är den 20:e för Emma Karp Lundström.

Till tavlan har hon och hennes tolv personer starka team använt cirka 35 000 äpplen av åtta olika sorter. Inspiration till verket har Emma delvis hämtat från Sixtinska kapellet, där Michelangelos målning av Adams skapelse pryder taket.

En annan traditionsenlig programpunkt är utdelningen av Årets Guldäpple som i år postumt tillföll Sten Olsson för hans insatser att förändra och förnya svensk fruktodling.

Till årets äppeltavla, den 20:e av Emma Karp Lundström, använde hon och hennes team på tolv personer, 35 000 äpplen av åtta olika sorter.
En nyhet i år var en renodlad bar för alkoholhaltig cider och äppelvin. Carl Levinsson, produktchef och varumärkesansvarig pratade varmt om Kiviks musteris Skånska Äppelcider.
När Robert Wells Trio and The Vocalettes körde Lill-Babs klassiker "Leva livet" stämde publiken upp i allsång.
Eva Thuresson, Janne Häggmo och Nils Arvidsson från Allé på Österlen, hade tagit fram tre smårätter som skulle matcha äppelvinet och cidern som serverades i den nya baren.
Österlenskutornas årliga eskadersegling till Äppelmarknaden i Kivik var uppskattad. Sarpen, Hoppet av Brantevik och Klara Marie av Skillinge gick fullsatta.