1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kick-off på Skillinge teater

Den 1 september bjuder Lions i Simrishamn in till kick-off med solisterna Emma Lyrén och Conny Thimander från Malmö opera på Skillinge teater.
Conny Thimander och Emma Lyrén gästar Skillinge teater den 1 september för kick-off med Malmö Opera.

Emma Lyrén är solist vid Malmö opera sedan 2006 och Conny Thimander kommer nästa spelår att vara anställd på Malmö Opera. På söndag gästar duon Skillinge teater för kick-off med Malmö Opera. Emma och Conny står på scen mellan klockan 16.00-16.50. Efter pausen blir det gladjazz med Pipps Blue Six. Arrangör är Lions Club Simrishamn som har ett löpande samarbetsavtal med Malmö Opera.

– Med anledning av situationen på Grand tvingades vi ställa in föreställningen Carmen förra hösten, berättar Anders Hansson, konsertkommittén. Vi är väldigt glada över att ha funnit en lösning för årets föreställningar genom samarbetet med Skillinge teater, men vi tvingas komprimera programmet till september respektive maj, vilket är synd eftersom vi gärna hade velat erbjuda teaterupplevelser även under vinterhalvåret.

Den 29 september bjuder Lions, i samarbete med Malmö opera, in till jubileumsföreställning ”Vår bästa tid är nu” med Richard Söderberg på teatern.

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Simrishamn

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

När vårens planerade resor ställdes in valde Sanna Töringe att satsa på sin butik. Nu finns ett koncentrat av italienska aromer i hennes österlenträdgård.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.