1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Klassiker spelas på arabiska

Arabiska Teatern turnerar med Riksteatern under våren med klassikern Don Quijote. Riddaren som lämnar sitt hem för att strida för de svaga och förtryckta. Längs vägen slåss han mot skuggor och sina egna fantasier. 
Lördagen den 23 februari klockan 14.00 spelas den i Tomelilla.
På lördag spelar Arabiska Teatern Don Quijote i Teaterhallen, Tomelilla Folkets Park. Illustration av Diala Brisly.

Don Quijote av Miguel de Cervantes är en av världens mest lästa och älskade klassiker. Berättelsen om riddaren av den sorgliga skepnaden och hans trogne vapendragare Sancho Panza har trollbundit läsare världen över ända sedan 1600-talet. Och den är fortfarande aktuell.
 – Att kämpa mot orättvisorna är en fråga som tyvärr är ständigt aktuell. Men Don Quijote är mer än så. Den handlar om rätten att definiera sig själv på egna villkor oavsett vad andra säger. Att följa sina drömmar och ha en stark tro på den egna förmågan om att kunna förändra världen. Don Quijote talar fortfarande till oss, säger regissörerna Helen Al-Janabi och Isa Aouifia.

På lördag spelas Don Quijote i Teaterhallen, Tomelilla Folkets Park. Arrangör är Tomelilla Riksteaterförening. Biljetter bokas på Tomelilla Kulturhus. Föreställningen är sponsrad av Sparbanken Skåne, Tomelilla och Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta.