unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Knallar och karuseller

I dagarna tre fylls Simrishamns gator och torg med marknadsstånd och karuseller när det blivit dags för årets Krämarmarknad.
Arkivbild från Krämarmarknaden. I år äger marknaden rum 25-27 juli, torsdag klockan 10-19, fredag klockan 10-18 och lördag klockan 10-16.
Arkivbild från Krämarmarknaden. I år äger marknaden rum 25-27 juli, torsdag klockan 10-19, fredag klockan 10-18 och lördag klockan 10-16.

Handlarna flyttar ut med bord utanför butikerna, ett femtiotal knallar ställer upp sina marknadsstånd och det blir karuseller både på Stortorget och på Sjöfartsplatsen framför Hotel Svea.

Musikunderhållning blir det också. På torsdagen mellan klockan 13-16 är det CC & the young ones som spelar, på fredagen samma tid är det Nya Stup som står på scen. På lördagen inleder Musikkåren klockan 11.30, klockan 13.00 kliver Perikles upp på scenen.

– Perikles lockar alltid stor publik, vilket är jätteroligt, säger Markus Jonasson som är ordförande i köpmannaföreningen och driver 1910 Simrishamns modehus. Och Krämarmarknaden drar alltid mycket folk. Det är en av de marknader som håller sin kundkrets, till och med ökar, medan många andra tappar besökare. Det jag tror uppskattas mest med Krämarmarknaden är mixen av riktiga butiker och knallar.

Musikunderhållningen är ett annat uppskattat inslag och Perikles framträdande förväntas som sagt locka stor publik. Ett annat av marknadens dragplåster gästar evenemanget redan på torsdagkvällen. Pidde P, barnens favorit och artisten bakom låten ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva”, uppträder på stora scenen klockan 19.00. Evenemanget har fri entré och arrangeras av Fritid Österlen i samarbete med köpmannaföreningen.

Markus har höga förväntningar på årets marknad.

– Självklart hoppas vi slå besöksrekord i år igen!

Krämarmarknaden äger rum den 25-27 juli, torsdag klockan 10-19, fredag klockan 10-18 och lördag klockan 10-16, och är ett samarbete mellan Simrishamns köpmannaförening och Gröstorps IF.