1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Knallar och karuseller

I dagarna tre fylls Simrishamns gator och torg med marknadsstånd och karuseller när det blivit dags för årets Krämarmarknad.
Arkivbild från Krämarmarknaden. I år äger marknaden rum 25-27 juli, torsdag klockan 10-19, fredag klockan 10-18 och lördag klockan 10-16.

Handlarna flyttar ut med bord utanför butikerna, ett femtiotal knallar ställer upp sina marknadsstånd och det blir karuseller både på Stortorget och på Sjöfartsplatsen framför Hotel Svea.

Musikunderhållning blir det också. På torsdagen mellan klockan 13-16 är det CC & the young ones som spelar, på fredagen samma tid är det Nya Stup som står på scen. På lördagen inleder Musikkåren klockan 11.30, klockan 13.00 kliver Perikles upp på scenen.

– Perikles lockar alltid stor publik, vilket är jätteroligt, säger Markus Jonasson som är ordförande i köpmannaföreningen och driver 1910 Simrishamns modehus. Och Krämarmarknaden drar alltid mycket folk. Det är en av de marknader som håller sin kundkrets, till och med ökar, medan många andra tappar besökare. Det jag tror uppskattas mest med Krämarmarknaden är mixen av riktiga butiker och knallar.

Musikunderhållningen är ett annat uppskattat inslag och Perikles framträdande förväntas som sagt locka stor publik. Ett annat av marknadens dragplåster gästar evenemanget redan på torsdagkvällen. Pidde P, barnens favorit och artisten bakom låten ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva”, uppträder på stora scenen klockan 19.00. Evenemanget har fri entré och arrangeras av Fritid Österlen i samarbete med köpmannaföreningen.

Markus har höga förväntningar på årets marknad.

– Självklart hoppas vi slå besöksrekord i år igen!

Krämarmarknaden äger rum den 25-27 juli, torsdag klockan 10-19, fredag klockan 10-18 och lördag klockan 10-16, och är ett samarbete mellan Simrishamns köpmannaförening och Gröstorps IF.

Läs mer

Konsert

Musikaliskt kosläpp för spelsugna saxofonister

Sommarkompisarna och saxofonisterna Per Bäcker och Staffan Mårtensson sammanstrålar även denna sommar på Lönebostället i Gladsax. Den sistnämnde blåser toner ur en riktig raritet: en saxofon som en gång tillhörde jazzlegenden Stan Getz.

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”

Simrishamn

Utställningen Livs-medel invigs

Utställningen Livs-medel ger ett kulturhistoriskt sammanhang för örten bovete, och tar upp olika perspektiv kopplat till dagens frågor om lokal livsmedelsproduktion. Konstnären Gunnel Pettersson finns på plats på Österlens museum och berättar om sin utställning torsdagen den 18 juni klockan 13-15. Max 40 deltagare. Föranmälan till museet krävs.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.