1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Konst och loppis i Eljaröd

I Eljaröd nära Christinehofs slott ordnas i påsk ett event med konstutställningar och loppis.
Verk av tvillingarna Anna Olsson Ekströmer och Maria Olsson visas på Köpmangården i Eljaröd i påsk.

Det är Ateljé Lingebjer, Ull & Lera, Eljaröds Diversehandel och Köpmangården som håller öppet för konstintresserade. Dessutom lockar man med loppis på Joakim Olssons gårdsplan och hos Gurkan i funkishuset.

På Köpmangården ställer tvillingarna Anna Olsson Ekströmer och Maria Olsson ut collage och foto.

Maria är sedan många år verksam som makeup-artist i Paris och har även ett brinnande intresse för fotografi med fokus på människan.

Anna har gått på Konstskolan Forum i Malmö och har sedan dess ständigt sökt nya uttrycksmedel inom främst konsthantverk, men hela tiden använt collage som uttryck.

– Det är intressant hur envist de arbetat med sina konstnärliga uttryck trots att de inte gjort karriär inom det rena bilduttrycket. Har människor ett starkt behov av att berätta så gör de det ändå trots att man kanske inte alltid förmår hävda det utåt. Roligt för mig, som deras syster, att ge dem en möjlighet att visa sina verk offentligt, säger Jytte Olsson som driver Köpmangården i Eljaröd tillsammans med sin man Sören Isaksson.

Läs mer

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Skola

Med barnrätt på schemat

Lek, rörelse, film och diskussioner stod på schemat för barnen på Tryde friskola förra onsdagen när det hade blivit dags för premiären av en ny tradition, den årliga barnrättsdagen.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.