1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kort flytt till stor lokal för hälsocoachen Ida

Flytten är kort men satsningen stor. Förra veckan höll Ida Hallberg invigningsfest i lokalen på Stora Rådmansgatan där kunderna nu hittar ”I balans med Ida”.
ÖM besökte Ida Hallberg timmarna innan invigningen av nya lokalen när hon jobbade med att få de sista detaljerna på plats.
Foto: Hannah Andersson

För ganska precis ett år sedan startade Ida Hallberg eget som hälsocoach med mottagning i ett rum i anslutning till frisörsalongen Hår och lockar. Nya lokalen ligger en trappa ner från salongen.

– Företaget växer, därför satsar jag nu på egen lokal, säger Ida och berättar att hon även utbildat sig till kost- och näringsrådgivare under året.

På nya läget finns det gott om svängrum. Lokalen rymmer två behandlingsrum, kök, kontor och sittgrupp. Planlösningen är öppen, men behandlingrummen är avskärmade för lugn och ro.

– Jag ville behålla den öppna planlösningen eftersom min ambition är att det här ska bli en mötesplats som rymmer många, förklarar Ida.

I sitt företag erbjuder hon kostrådgivning, fotvård, hudvård och massage, men även föreläsningar på temat hälsa.

– Alla kan göra något för att optimera sin hälsa för att få mer energi, livslust och bättre balans i livet, säger Ida. Jag brinner för att jobba med hela människan och den nya lokalen öppnar upp för möjligheter att möta mina klienter i en atmosfär som kan inspirera till att ta steg mot ett friskare och mer hälsosamt liv.

– Den nya verksamheten kommer också att bli en mötesplats där jag, och andra som jobbar med hälsa, kan mötas och dela med oss av våra kunskaper.

Flera spännande evenemang är redan inplanerade under hösten. Onsdagen den 16 oktober är det Ida själv som föreläser med rubriken ”Vad är nyttan med näring?”.

– Det var när jag sökte personlig kostrådgivning, och det visade sig vara utvägen från utbrändhet, som mitt intresse för kost väcktes och jag bestämde mig för att utbilda mig inom området. Föreläsningen kommer att handla om kosten som en viktig hörnsten för hälsan, med näring i fokus.

Tisdagen den 22 oktober är det en inbjuden gäst som föreläser, nämligen Pär Pettersson, doktor i psykologi och forskare vid högskolan i Kristianstad.

– Pärs föreläsning har titeln ”Det tredje skiftet, projektledaren & livets balansbräda. Hur får vi det att gå ihop?”. Han har tagit fasta på att psykisk ohälsa ökar dramatiskt, bland framförallt kvinnor, och kommer att prata om livets balansbräda.

När Jenny Olsson gästar ”I balans med Ida” den 20 november är det mindre fokus på teori och mer på praktik.

– Jenny är terapeut i botten, jobbar med medicinsk yoga men även mindfulness. Hon kommer med redskap och övningar som deltagarna får prova på, med målet att minska stress och oro, hitta balans och öka livskvaliteten.

Ida kommer även att bjuda in till återkommande SPA-kvällar, med gott för både kropp och själ, i nya lokalen. Närmast den 12 november.