unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Pizza

Kreativitet under Corona

Bagaren och konditorn i Simrishamn har som många andra kaféer känt av vikande försäljning i spåren av Corona. Men nu testar ägarna Karin och Paul Ludorowski ett nytt koncept som man hoppas ska bli uppskattat: pizza på fredagar.
Karin och Paul Ludorowski, ägarna på Bagaren och konditorn i Simrishamn, har utökat kaféets utbud med pizza på fredagar. Den serveras i kartong så man kan själv välja om man vill äta den på plats eller ta med hem.
Karin och Paul Ludorowski, ägarna på Bagaren och konditorn i Simrishamn, har utökat kaféets utbud med pizza på fredagar. Den serveras i kartong så man kan själv välja om man vill äta den på plats eller ta med hem.
Foto: Fredrik Ekblad

– Man måste vara beredd att prova nya saker i dessa speciella tider. Vi hade redan ugnarna, så det krävdes inte så mycket för att dra igång, säger Paul och langar ut en nygräddad pizza med ugnsspaden.

Premiärpizzan förra fredagen var med prosciutto, ramslökspesto med rostade solrosfrön, cocktailtomater och babyspenat.

Den har en fin botten och krispiga, luftiga kanter.

– Han har tjuvtränat hemma, säger Karin och skrattar.

6 bilder
– Man kan inte bara sitta och titta på när försäljningen viker, utan måste vara beredd att testa något nytt, säger Paul om pizzasatsningen.
– Det är ett enkelt recept. Bara vetemjöl, vatten och en gnutta jäst i degen. Sedan har den fått kalljäsa ett dygn, det gör stor skillnad, säger Paul.
– Det är ett enkelt recept. Bara vetemjöl, vatten och en gnutta jäst i degen. Sedan har den fått kalljäsa ett dygn, det gör stor skillnad, säger Paul.
Pizza finns på menyn under fredagar och kaféet kommer variera sorterna från vecka till vecka.
Det blev en flygande start under premiären förra fredagen. En beställning på 10 pizzor trillade in strax före lunch.
Premiärpizzan var med prosciutto, ramslökspesto med rostade solrosfrön, cocktailtomater och babyspenat.Bagaren och konditorn
enlarge