1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kulturskolan intog teatern

I helgen bjöd eleverna från kulturskolan i Simrishamn på en hisnande och hejdlöst vacker dans- och cirkusföreställning på Skillinge teater.
Kulturskolan bjuder traditionsenligt in till dans- och cirkusföreställnig varje vår, i år var första gången som den gavs på Skillinge teater.
Foto: Hannah Andersson

– Jag är nog den stoltaste kulturskolechefen i hela världen, konstaterade Sylvia Carlsdotter, chef för kulturpedagogiska enheten i Simrishamns kommun, när hon presenterade helgens föreställning på Skillinge teater, men hon syftade även på de övriga tio arrangemang som skolans elever och lärare bjuder på under maj månad.

Många vill dansa i kulturskolans regi, under våren har så många som 21 dansgrupper varit igång. På bildens syns baletteleverna från gruppen 9-12 år som dansade till låten Part of Your World.

Intresset för dans är särskilt stort, kulturskolan erbjuder totalt 21 dansgrupper.

– Det stora intresset har vi kulturgarantin att tacka för, men även skolans lärare. De håller absoluta toppklass!

Föreställningen innehöll nitton olika nummer. Kulturskolans proffsiga showgrupp bjöd på en fantastisk final.

Under maj månad bjuder kulturskolans lärare och elever in till flera olika evenemang. Den 22 maj klockan 18.30 är det vernissage för konserten/utställningen ”Flera konstarter” på biblioteket. 25 maj klockan 11.00 väntar solistkonsert med suzukielever på Gösta Werners Museum. 25 maj klockan 16.00 ges ”Sjung med oss”, en konsert i S:t Nicolai kyrka, och den 28 maj klockan 10.00 och 18.30 samlas 200 andraklassare i Brunnsparken för att bjuda på en glädjefull repertoar.

images28 bilder
enlarge
Under helgen gavs fyra föreställningar på Skillinge teater, med lite fler än hundra medverkande barn och unga i varje.

Läs mer

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Musik

Spontana musikaliska äventyr skänker tröst

Spontanmusik har blivit kyrkomusikern Nadja Erikssons sätt att nå ut i coronatider. Hon tänker att musiken har en läkande kraft och skänker en välbehövlig glädje.

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.