1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Kulturskolan

Kulturskolan intog teatern

I helgen bjöd eleverna från kulturskolan i Simrishamn på en hisnande och hejdlöst vacker dans- och cirkusföreställning på Skillinge teater.
Kulturskolan bjuder traditionsenligt in till dans- och cirkusföreställnig varje vår, i år var första gången som den gavs på Skillinge teater.
Foto: Hannah Andersson

– Jag är nog den stoltaste kulturskolechefen i hela världen, konstaterade Sylvia Carlsdotter, chef för kulturpedagogiska enheten i Simrishamns kommun, när hon presenterade helgens föreställning på Skillinge teater, men hon syftade även på de övriga tio arrangemang som skolans elever och lärare bjuder på under maj månad.

Många vill dansa i kulturskolans regi, under våren har så många som 21 dansgrupper varit igång. På bildens syns baletteleverna från gruppen 9-12 år som dansade till låten Part of Your World.

Intresset för dans är särskilt stort, kulturskolan erbjuder totalt 21 dansgrupper.

– Det stora intresset har vi kulturgarantin att tacka för, men även skolans lärare. De håller absoluta toppklass!

Föreställningen innehöll nitton olika nummer. Kulturskolans proffsiga showgrupp bjöd på en fantastisk final.

Under maj månad bjuder kulturskolans lärare och elever in till flera olika evenemang. Den 22 maj klockan 18.30 är det vernissage för konserten/utställningen ”Flera konstarter” på biblioteket. 25 maj klockan 11.00 väntar solistkonsert med suzukielever på Gösta Werners Museum. 25 maj klockan 16.00 ges ”Sjung med oss”, en konsert i S:t Nicolai kyrka, och den 28 maj klockan 10.00 och 18.30 samlas 200 andraklassare i Brunnsparken för att bjuda på en glädjefull repertoar.

images29 bilder
enlarge
Under helgen gavs fyra föreställningar på Skillinge teater, med lite fler än hundra medverkande barn och unga i varje.