Läger kickstartar lovet

Tomelilla Artikeln publicerades
Tomelilla IF bjuder in till fotbollsläger tillsammans med Malmö FF även i år men istället för att avsluta sommarlovet med lägret, kommer det i år att äga rum redan den 18-20 juni.
Tomelilla IF bjuder in till fotbollsläger tillsammans med Malmö FF även i år men istället för att avsluta sommarlovet med lägret, kommer det i år att äga rum redan den 18-20 juni.

För sjunde året anordnar Tomelilla IF sin populära fotbollscamp i samarbete med Malmö FF. Mycket är sig likt men istället för att lägret avslutar sommarlovet, kommer det i år att inleda det.

Årets sommarcamp äger rum redan den 18-20 juni.

– Lägren tenderar att hopa sig i slutet av sommaren så Malmö FF kom med önskemålet att tidigarelägga årets fotbollscamp i Tomelilla. Därför kickstartar vi istället årets sommarlov med tre dagars fotbollsträning, berättar Susanne Göransson från Tomelilla IF.

Susanne berättar att ledarna från Malmö uppskattar att komma till Tomelilla.

– Vi har förmånen att få ut de mest erfarna ledarna till vårt läger, de uppskattar lugnet här och den sköna stämningen som brukar bli på våra läger, vilket är jättekul!

Malmö FF står för ledare och upplägg medan Tomelilla IF är värd för sommarcampet. Lägret vänder sig till fotbollsintresserade barn i åldrarna 8 till 15 år, födda 2011-2004. Årets läger äger rum tisdag till torsdag vecka 25, cirka klockan 9.30-14.30.

På förmiddagarna brukar barnen få göra olika övningar och efter lunch spelar de matcher i olika former. Lunch och fika serveras under dagen. Tröja, boll, jympapåse, vattenflaska och tre matchbiljetter ingår i deltagaravgiften.

Nya konstgräsplanen stod klar lagom till förra årets läger.

– Det är toppen att ha tillgång till ytterligare en plan under lägret och idrottsplatsen har verkligen blivit den mötesplats vi hoppades på med satsningen, säger Susanne. Motorikbanan, utegymmet och multiarenan används flitigt av alla åldrar och jag har sett många familjer besöka idrottsplatsen med picknickkorgen packad.

Sista anmälningsdag till fotbollslägret är den 19 maj.