1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lokal hjältenominering

Anja Persson, som driver Gunnarshögs Gård tillsammans med Erik Nilsson, är en av finalisterna till ICAs pris Årets lokala hjälte.
Anja Persson på Gunnarshögs Gård gläds åt nomineringen till ICAs pris Årets lokala hjälte.

Hundratals blev nominerade, nu återstår bara fem finalister och Anja är en av dem. Vem det blir som tar hem priset bestämmer allmänheten som har i uppgift att rösta fram vinnaren.

Med Årets lokala hjälte vill ICA hylla de som outtröttligt arbetar för att förbättra sitt närområde.

– Det känns väldigt hedrande att vara nominerad! säger Anja Persson.

Anja har blivit nominerad till priset för hennes och Eriks arbete med gården, men också för sitt stora engagemang i utvecklingen av bygden genom medverkan i bland annat Simrishamns näringslivsgrupp och byalaget.

I presentationen av Anja lyfter ICA fram hur familjegården, förutom produktion av kallpressad rapsolja ”från frö till flaska” också är ett besöksmål som varje år lockar många gäster och inte minst ett företag som erbjuder ingångsjobb till unga människor på orten.

Vill du rösta på Anja gör du det på:

https://www.icagruppen.se/entreprenorspriset-2020/#!/rosta

Röstningen pågår mellan den 2 - 16 mars.

Läs mer

Aktion

Tranmanifestation mot kärnvapen

Som en manifestation mot kärnvapen ska ett träd i centrala Simrishamn fyllas med papperstranor på årsdagen av bomben över Hiroshima.

Simrishamn

Pest, kolera och fattigdom

Lär känna Simrishamn i en stadsvandring med museichef Lena Alebo på temat tidigare århundradens olyckor, pandemier och fattigdom. Det blir också berättelser om stadens utveckling, näringsliv och invånare. Max 20 deltagare. Föranmälan krävs. Datum: 29/7 och 5/8 klockan 14-15.30. Även 23/7, 30/7 och 6/8 klockan 18-19.30.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Segling

Skola med vind i seglet

Kapsejsning, knopar och kul kompishäng stod på schemat för de åtta barnen i Simrishamns segelsällskaps seglarskola förra veckan.

Tomelilla

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

För 15 år sedan försvann lanthandeln från Skåne-Tranås, men i sommar återvänder den. Fast i en helt ny och modern tappning. En automatisk livsmedelsbutik, där kunderna sköter sig själva.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.