GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lokala företag finalister i Skåne Solar Award 2018

Publicerad 11 juni 2018
Österlens lastvagns AB fick nyligen pris som Årets försäljare. Nu har företaget chans att vinna Region Skånes årliga pris till Skånes bästa solenergianläggning. Foto: Johan Bentzel.
Österlens lastvagns AB fick nyligen pris som Årets försäljare. Nu har företaget chans att vinna Region Skånes årliga pris till Skånes bästa solenergianläggning. Foto: Johan Bentzel.

Ystads Energi och Österlens Lastvagns AB är tillsammans med Hässleberga 2:13 i Genarp finalister i Skåne Solar Award som är Region Skånes årliga pris till Skånes bästa solenergianläggning.

Priset tilldelas den anläggning som under föregående år färdigställts i Skåne och som genom sitt koncept och sin gestaltning eller på annat sätt särskilt bidragit till att öka intresset för och produktionen av solenergi. Priset delas ut under Skånes Energiting tisdagen den 19 juni i Malmö.

Motiveringarna lyder som följer:

”Österlens Lastvagnar AB har med genomförd installation visat på ett långsiktigt och brett miljöengagemang där solenergi är en bra pusselbit i en större helhetslösning. Den nyinstallerade solcellsanläggningen på Industrigatan i Tomelilla producerar ungefär hälften av företagets förbrukade el.”

”Ystad Energi AB, Fjärrvärme har i samband med uppförandet av Ystad Arena lyckats att på ett nyskapande och innovativt sätt visa att solenergi kan fungera som en potentiell del av fjärrvärmesystem, genom installation av högpresterande solfångare i kombination med en väl fungerande styranläggning.”

Fredrik EkbladSkicka e-post
Så här jobbar Österlenmagasinet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.