1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lunch och fredagspub tillbaka på gästis

Sedan någon vecka tillbaka serveras åter lunch på Hammenhögs gästis. De nya ägarna, Lotta och Christian Svanfeldt, har även dragit igång fredagspuben och planerar för fler musikevenemang under hösten.
Efter en intensiv sommar har de nya ägarna till Hammenhögs gästis, Lotta och Christian Svanfeldt, laddat om och satsar på lunchservering, fredagspub och musikkvällar.
Foto: Fredrik Ekblad

– Vi körde några jazz- och blueskvällar i sommar och de var väldigt uppskattade och välbesökta, så mer musik blir det, men troligen med annan inriktning så vi får lite variation, säger Christian, som gärna tar emot tips på musiker och band.

Lunchserveringen som drog igång för någon vecka sedan är öppen tisdag, onsdag och torsdag och präglas av rustik husmankost.

– Vi försökte med en vegetarisk lasagne häromdagen, men inser att vi inte ska ta ut svängarna allt för mycket, säger Lotta och skrattar.

– På torsdagar blir det en stående klassiker. Ärtsoppa och pannkakor. Och naturligtvis punsch för den som önskar, säger Christian.

Invändigt är det mesta sig likt och utvändigt har Hammenhögs gästis fått ett ansiktslyft med de nya ägarna.
Foto: Fredrik Ekblad

Paret har bott i Belgien de senaste 17 åren, något som har satt sin prägel på utbudet i puben. Här finns bland annat ett brett sortimentet av belgisk öl samt tilltugg som ost- och korvtallrik och naturligtvis pommes frites, som har en närmast helig plats i det belgiska köket.

– Nationalrätten moules-frites kommer såklart också finnas på menyn under fredagspuben, berättar Lotta.

Paret berättar om det varma mottagandet de har fått i byn och att många är nyfikna på hur verksamheten ska utvecklas.

– Det är tre frågor som återkommer, säger Christian och skrattar. Kommer ni servera äggakaka? Blir det brässerad råka till försommaren? Och är jukeboxen kvar? Svaret är ja på de två första och tyvärr nej på sista. Jukeboxen såldes i samband med konkursen och vi har inte hittat någon ny - än så länge, säger han och ler finurligt.