Lysande föreläsningsstart

Tomelilla Artikeln publicerades
Österlenakademien bjuder in till föreläsning på Tranesgården.
Foto: Hannah Andersson
Österlenakademien bjuder in till föreläsning på Tranesgården.

Torbjörn Laike, professor i miljöpsykologi, kommer att inleda Österlenakademiens föreläsningsserie på Tranesgården i Skåne Tranås.

Hur upplever vi och påverkas av ljus och färg? Torbjörn Laike, bördig från Gärsnäs, är en av landets främsta forskare inom området. Han har bland annat pekat på varför olika miljöer uppfattas som mer positiva än andra av oss människor.

Hur påverkas vår arbetsmiljö och vad bör man tänka på när man planerar sitt byggande, boende och arbetsplatser. På vilket sätt påverkas vi människor av årstiders växlingar, mörkare och ljusare tider?

Detta är exempel på frågor som Torbjörn kommer att ge svar på under sin föreläsning på Tranesgården den 12 september klockan 18.30. Allmänheten är välkomna och det är fri entré.

Föreläsning kommer att följas upp av fler liknande under hösten och våren.

Den 31 oktober delar Österlenakademien ut Nils Einar Regefalks stipendium till en framstående Österlenforskare. Vem pristagaren blir kommer att tillkännages den 18 oktober.

I samband med prisutdelningen, den 31 oktober klockan 18.30 på Tranesgården, kommer pristagaren att föreläsa kring sin forskning.