1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lysande utveckling för Malmqvist el

Hushållsapparater, vitvaror, småel och så lampor för både inomhus- och utomhusbruk förstås. I alla tänkbara former och stilar. Belysning är Malmqvist el:s specialitet och en mer välsorterad lampbutik är svårt att finna. Sedan några veckor finns butiken dessutom i nya, större lokaler vid torget i Hammenhög.
– Under de år som vi har drivit butiken har vi sett hur intresset för belysning har växt, berättar Marianne Malmqvist. Allt fler har fått upp ögonen för hur stor roll belysningen spelar för känslan i ett rum. Vi delar gärna med oss av vår kunskap och erbjuder konsultation, med hembesök om kunden så önskar.
Foto: Hannah Andersson

Det är Lars-Inge och Marianne Malmqvist som, tillsammans med sex anställda, driver Malmqvist el. Lars-Inge startade företaget 1991, då med fokus enbart på elinstallationer. Ganska snart kompletterades verksamheten emellertid med en liten butik hemma på gården och Marianne började i företaget. 1999 flyttade butiken till lokalen bredvid kiosken. Satsningen blev lyckad och snabbt blev det trångbott.

– 2007 flyttade vi hit till torget och Sparbanken Syds gamla lokaler, berättar Marianne. Då tyckte vi att vi fick hur mycket plats som helst, men vi blev ju trångbodda även där till slut. När valet stod mellan att låta företaget stagnera eller fortsätta att utvecklas, så valde vi det senare.

Lokalen som Malmqvist el flyttat till ligger vägg i vägg med den gamla, vid torget i Hammenhög.
Foto: Hannah Andersson

När lokalen intill, som i många år rymde Jeppssons möbler och senare Urban living, blev ledig slog Lars-Inge och Marianne till. Efter nyår började renoveringsarbetet och sedan några veckor tillbaka välkomnas kunderna till den nya, 900 kvadratmeter stora butiken.

Flytten har gett möjlighet att utveckla utbudet ytterligare. Umage är ett märke som tillkommit.
Foto: Hannah Andersson

– Det tog oss två veckor, när all annan verksamhet låg nere, att flytta butiken. Vår personal har varit fantastisk i det arbetet! säger Marianne och guidar runt i den nya lokalen där det minst sagt breda utbudet har delats in i tydliga avdelningar.

– Vi hjälper självklart gärna till, men nu är det lättare för de kunder som hellre går runt själva, att hitta vad de letar efter.

Belysningsbutiken är Malmqvist el ansikte utåt men företaget erbjuder även elinstallationer, nätverks- och fiberinstallationer.
Foto: Hannah Andersson

Fortfarande återstår en del jobb innan allt är på plats. Företaget är nu ägare till hela fastigheten som butikslokalen inryms i.

– I sommar kommer vi att erbjuda outlet i den gamla butikslokalen, men sedan hoppas vi att någon hyresgäst vill flytta in. En trappa upp är tanken att vi ska kunna erbjuda lagerhotell på den del som vi får över, avslutar Marianne.

Läs mer

Kivik

Glada barn på museet

Lördagen den 1 augusti äger arrangemanget ”Glada barn på Kivik” rum för andra gången i sommar. Under dagen ges det till exempel möjlighet för barn att leka och pyssla på Barnens museum som är öppet klockan 11-16. Fri entré för alla barn under 12 år. Bakom aktiviteten står Kiviks Museum i samarbete med Kiviks Turism och Engelholmsglass.

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Sydöst

Dags för Hästrundan i helgen

Skåne. I dagarna tre blir det en blandning av prova på aktiviteter, öppna hus, föreläsningar, utställningar, med mera. Aktiviteter för både barn och vuxna. Evenemanget är ett samarbete mellan Föreningen Hästrundan, hästföretag och föreningar i Sydöstra Skåne samt Destination Häst.

Kivik

Kiviksbygdens historiska försvar

Ravlunda, Vitaby och Södra Mellby har vardera en historisk borg. Söndagen den 31 maj arrangerar Kiviks museum en utfärd till dem alla tre. Start vid museet klockan 13.00. Deltagaravgift inklusive fika. Plats bokas i kontakt med museet. Deltagarna tar sig runt med egen bil.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.