1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Manifestation för klimatet

Redan strax efter klockan tolv, fredagen den 27 september, hade ett sextiotal personer samlats framför kommunhuset i Simrishamn för att manifestera för klimatet.
Regnet till trots var uppslutningen till #FridaysForFuture-manifestationen i Simrishamn stor fredagen den 27 september.
Foto: Hannah Andersson

Den 20 augusti 2018 satte sig Greta Thunberg utanför riksdagshuset i Stockholm för att protestera mot bristen på åtgärder för att begränsa den globala temperaturökningen.

Nu uppmärksammas #FridaysForFuture över hela världen. Sedan i mars, med Sture Antonsson som initiativtagare, även i Simrishamn.

– #FridaysForFuture har blivit världens största gräsrotsrörelse, säger Sture. Och det är lika viktigt att vi står tio personer på torget i Simrishamn varje fredag, som att tusentals ungdomar demonstrerar i New York. Flera gånger har jag fått frågan om hur länge vi kommer att stå här och jag svarar att vi kommer att göra det så länge som det behövs.

20 – 27 september mobiliserade sig #FridaysForFuture i globala manifestationen ”Global Week For Future” med anledning av FN-toppmötet om klimatet som ägde rum 21-23 september.

Med anledning av detta samlades fler personer än vanligt för att manifestera framför kommunhuset i Simrishamn, regnet till trots.