1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Marknad i miniformat spred glädje

Doften av kanderade mandlar och ljudet av kluckande hönor skvallrar om att det inte är någon vanlig torsdag på Ankaret i Skillinge. En gång om året vankas det sensommarmarknad på äldreboendet och förra veckan ägde årets marknad rum.
Förra torsdagen bjöd äldreboendet Ankaret i Skillinge in till sensommarmarknad.
Foto: Hannah Andersson

– Det är fjärde året som vi ordnar sommarmarknad på Ankaret och det brukar vara mycket uppskattat, berättar Jessica Sahlin, aktivitetssamordnare.

Helen Areskoug, Cissi Jeppsson och Maj-Britt Svärdh försåg cafégästerna med nygräddade våfflor.
Foto: Hannah Andersson

I sann marknadsanda serveras det nygräddade våfflor och kaffe inne i caféet. Lotteri och försäljning av lite smått och gott hör också till, men dagens största dragplåster är utan tvekan djuren som är på besök.

– Åh, så kär, utbrister Rut Mårtensson när hon får syn på tollaren Bonthi som kommer fram för att hälsa, glatt viftande på svansen.

Rut Mårtensson gladdes åt djuren som kom på besök.
Foto: Hannah Andersson

Bertha Walfridh sitter med dvärgvädurskaninen Stampe i knäet.

– Jag har alltid haft djur; kor, grisar och får, berättar hon och stryker längs Stampes mjuka päls.

Det är Camilla Jönsson, som till vardags arbetar på äldreboendet Toftakärr, som tagit med sig kaninen Stampe, men även några japanska silkeshönor och dvärgkochin som går och sprätter i en inhägnad. Tollaren Bonthi har kommit på besök tillsammans med matte Jenny-Lynn Ingemansson som driver Hund, hälsa och fritid i Gladsax. Jenny-Lynn har även med sig dvärgpudeln Astån som är utbildad vårdhund. Och en fena på agility. Tillsammans med matte bjuder han på en hoppuppvisning till marknadsbesökarnas stora förtjusning.

images4 bilder
enlarge
Sommarmarknad på Ankaret.

Läs mer

Simrishamn

Stadsvandring med eländestema

Lär känna Simrishamn i en stadsvandring med museichef Lena Alebo på temat tidigare århundradens olyckor, pandemier och fattigdom. Det blir också berättelser om stadens utveckling, näringsliv och invånare. Max 20 deltagare. Föranmälan krävs. Datum: 22/7, 29/7 och 5/8 klockan 14-15.30. Även 16/7, 23/7, 30/7 och 6/8 klockan 18-19.30.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

För 15 år sedan försvann lanthandeln från Skåne-Tranås, men i sommar återvänder den. Fast i en helt ny och modern tappning. En automatisk livsmedelsbutik, där kunderna sköter sig själva.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.