unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Medborgarförslag skrotas

Den 4 maj ersätter e-förslag de tidigare medborgarförslagen till Simrishamns kommuns förtroendevalda. Det nya systemet kommer enligt kommunen bli enklare och mer lättillgängligt.
Jeanette Ovesson (M), kommunstyrelsens ordförande i Simrishamns kommun, ser fram emot att lansera e-förslagen som ersätter de tidigare medborgarförslagen.
Jeanette Ovesson (M), kommunstyrelsens ordförande i Simrishamns kommun, ser fram emot att lansera e-förslagen som ersätter de tidigare medborgarförslagen.

– Jag ser verkligen fram emot införandet av e-förslag, säger Jeanette Ovesson (M), kommunstyrelsens ordförande. Kommunens utveckling blir ju bättre om vi gör den tillsammans och jag hoppas att det ska locka till stort engagemang hos allmänheten.

Man lämnar sitt förslag på kommunens hemsida. Där finns det sedan tillgängligt för andra att rösta på under 60 dagar. Om 75 personer ”gillar” förslaget, går det vidare till politisk behandling av den nämnd som står närmast frågan.

En enkel inloggning krävs första gången, samma inlogg gäller sedan vare sig man vill lämna förslag eller ”gilla” någon annans kloka förslag.

Simrishamnsförslaget är öppet för alla som vill ge bra förslag till Simrishamns politiker:

– En kommun med så många deltidsboende och så fantastiskt många besökare som vår, är det vettigt att ge fler än våra kloka medborgare möjlighet att komma med goda idéer, säger Jeanette Ovesson.

Det är enkelt att lämna förslag – men att ta fram ett bra förslag till politiken kräver eftertanke och omsorg:

– Om man får önska vill man ju som förtroendevald ha kloka, genomtänkta förslag som vi kan genomföra för kommunens bästa, säger Jeanette Ovesson.

Man kan också få hjälp, vilket är viktigt, så att alla kan lämna förslag som önskar göra det:

– Den som inte känner sig så digital kan få hjälp, antingen av Kontakt Simrishamn, på vårt bibliotek på Valfisken eller i biblioteksbussen.

Simrishamnsförslaget ersätter de tidigare medborgarförslagen, vilka Simrishamns kommun var först med i Skåne. Den nya, digitala lösningen, e-förslag, är igång i ett fyrtiotal svenska kommuner sedan tidigare.

Läs mer

Säsongsfinal på slottet

Simrishamn

Säsongsfinal på slottet

På söndag är det säsongsfinal på Christinehofs slott och då välkomnas besökarna till ett späckat berättarprogram som äger rum både inne och ute.

Minimuseum invigdes

Simrishamn

Minimuseum invigdes

Med bandklippning och tal av Österlens museums chef Lena Alebo och Olle Månsson invigdes förra torsdagen ett sjöfartshistoriskt minimuseum i Simrishamn.

Klassrummet flyttade ut i naturen för en dag

Simrishamn

Klassrummet flyttade ut i naturen för en dag

Förra tisdagen hade yrkeseleverna på Österlengymnasiet friluftsdag och de kunde knappast ha bett om bättre väder.

Kulturpark Österlen tar in på Hammenhögs gästis

Simrishamn

Kulturpark Österlen tar in på Hammenhögs gästis

Fram till den 27 september visar konstföreningen Kulturpark Österlen verk av 10 konstnärer på Hammenhögs Gästgivaregård.

Solen sken på pristagarna

Firande

Solen sken på pristagarna

Utdelningen av Simrishamns kommuns kulturpris, idrottspris och föreningsledarstipendium har låtit vänta på sig, men förra onsdagen var det äntligen dags för pris- och stipendiemottagarna att kliva fram i solljuset för att ta emot sina utmärkelser.

Västafrikanska rytmer från medborgarhuset

Simrishamn

Västafrikanska rytmer från medborgarhuset

Varje onsdagskväll sprider sig ett rytmiskt trumljud från medborgarhuset i Sankt Olof. Då träffas unga som gamla, för att under Nina Svedmarks ledning, spela djembe - Västafrikanska trummor.