1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Motorlördag med kortege

Nybilar, nostalgifordon, gratis hoppeborg och glass till alla barn. Den 1 juni mellan klockan 10-15 har det återigen blivit dags för köpmannaföreningens uppskattade Motorlördag i Simrishamn.
På lördag har det blivit dags för årets motorlördag i Simrishamn. Arkivbild från förra årets välbesökta motorlördag.
Foto: Hannah Andersson

På lördag bjuder Simrishamns köpmannaförening, i samarbete med Lions Club, in till en heldag på temat motor i Simrishamn.

Längs Storgatan kommer lokala bilhandlare att ställa ut nybilar av olika märken och modeller.

– Det är Gärsnäs bil, Rogers bilfirma, Sture Nilssons bil och Bil-Bengtsson som kommer att ställa ut bilar av sina respektive märken, berättar Bosse Ohlsson på Team Sportia i Simrishamn. Vid vackert väder ställer Norrvalla i Smedstorp ut motorcyklar.

Också andra lokala företag och privatpersoner deltar.

– Er trafikskola finns på plats för att visa körskolans bilar, mopeder och för att berätta om sitt kursutbud, Simrishamns bilvax svarar på frågor om sina tjänster, Järn & Fritid visar elcyklar och robotgräsklippare. LG Svensson från Gärsnäs ställer ut nostalgifordon av märket Saab och det kommer även att finnas lite nostalgimopeder på plats. På nedre Storgatan kommer ungdomar att visa sina EPA-traktorer.

Vid två tillfällen under dagen visar Autoseum upp några av sina rariteter.

– Klockan 11 kör de kortege genom stan för att sedan ställa upp på hamnplan, berättar Bosse. Klockan 13 bjuder de på ytterligare en kortege och sedan ställer de upp på hamnplan igen.

Majoriteten av stans butiker håller öppet mellan klockan 10-15 och Phix spelar från scenen. Lions kommer att finnas på plats på torget med korvförsäljning och lyckohjul. Kaffe och kaka bjuder de på.

– Dessutom blir det gratis hoppeborg och glass från GB till alla barn. Vi i Simrishamns köpmannaförening och Lions Club hälsar alla hjärtligt välkomna, avslutar Bosse.

Läs mer

Kivik

Glada barn på museet

Lördagen den 1 augusti äger arrangemanget ”Glada barn på Kivik” rum för andra gången i sommar. Under dagen ges det till exempel möjlighet för barn att leka och pyssla på Barnens museum som är öppet klockan 11-16. Fri entré för alla barn under 12 år. Bakom aktiviteten står Kiviks Museum i samarbete med Kiviks Turism och Engelholmsglass.

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”

Simrishamn

Visning av årets lökodling

Eva Fristedt från ”Narciss och tulpan” visar årets lökplantering i Österlens museums trädgård. Eva ger även råd och tips kring lökodling. Lördagen den 9 maj klockan 11 och klockan 13. Fri entré. Vid Österlens museum i Simrishamn.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.